Scroll to top

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ: Να ανοίξει το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης


- 29 Σεπτεμβρίου 2020

 •  

   

  Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας αναφέρει τα ακόλουθα:

  Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ) συνεχίζει να κρατά κλειστό το κτίριο του ΕΚ από τις 9 Μαρτίου, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει στο ΔΣ του Σωματείου μας την είσοδο στο γραφείο μας προσπαθώντας, και με αυτόν τον τρόπο, να βάλει εμπόδια στη ζωντανή λειτουργία και δράση μας.

  Εδώ και 6 μήνες η Διοίκηση του ΕΚΚ, με επικεφαλής την πρόεδρο Δέσποινα Κωνσταντίνου, κρατάει κλειστά τα γραφεία των σωματείων που αγωνίζονται και τα ανοίγουν μόνο στους ημετέρους. Στους συνδικαλιστές εκείνους δηλαδή που  είναι εξαφανισμένοι από τους αγώνες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν πατούσαν ποτέ το πόδι τους στο ΕΚ.Σ’ αυτούς που καλλιεργούν τον εφησυχασμό στους χώρους δουλειάς για να περνάνε αθόρυβα οι αντεργατικοί σχεδιασμοί. Στους συνδικαλιστές εκείνους οι οποίοι κάνουν τη βρώμικη δουλειά των μεγαλοεργοδοτών και της κυβέρνησης, προσπαθώντας να βάλουν εμπόδια στη συλλογική οργάνωση.

  Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι και γενικότερα η λαϊκή οικογένεια, χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους, ενάντια στη συνολική αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση με την ΕΕ, το ΕΚΚ αποφάσισε να βάλει σε καραντίνα τη συνδικαλιστική δράση και μάλιστα με το έτσι θέλω.

   

   

  Τώρα χρειάζεται ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας για να απαιτήσουμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα  δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και πλήρη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να μη χρειάζονται μήνες αναμονής για μια εξέταση ή για χειρουργείο.
  • Να επιταχτεί εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας.
  • Να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στα εργοστάσια, στα σχολεία.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους δουλείας.
  • Αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, των εργαζομένων και των ανέργων και όχι επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους τους, εκμεταλλευτές του λαού.

  Πληρώσαμε πολλά. Τώρα να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, δηλαδή αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια  θησαύρισαν από τον ιδρώτα του λαού και των εργαζομένων. Τα δίκαια αιτήματά μας, βρίσκουν απέναντι την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

   

   

  Από τη δική της πλευρά η Διοίκηση του ΕΚΚ κάνει  τα πάντα για να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει τους αγώνες των εργαζομένων  και των συνταξιούχων στην Πιερία. Είναι αυτήν η διοίκηση που αντί να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων, μιλάει για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με τον όρο, λένε, να τηρείται η νομοθεσία. Είναι η ίδια διοίκηση που διοργανώνει συνέδρια κεκλεισμένων των θυρών με ΜΑΤ και μπράβους, που οδηγεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, συνδικαλιστές στα δικαστήρια.

  Και τώρα πιστεύουν οτι βρήκανε τη χρυσή ευκαιρία να απαλλαγούν από τα σωματεία που αγωνίζονται  και δε συμβιβάζονται με την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δε θα τους περάσει. Θυμίζουμε στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, το λαό της Πιερίας, οτι η  διοίκηση του ΕΚΚ είναι προϊόν νοθείας που εκλέχτηκε μέσα στα  υπόγεια του δημαρχείου Κατερίνης.

  Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας  δηλώνει οτι δεν πρόκειται να δεχτεί αυτήν τη συνδικαλιστική αλητεία. Δε θα ανεχτούμε τραμπούκικες πρακτικές όπως αυτήν όπου αμολήσανε το μαντρόσκυλό τους, υπάλληλο του ΕΚΚ, και επιτέθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε συνταξιούχους.

  Εδώ και τώρα να ανοίξει το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

   

   

   

   

 • Δείτε επίσης...