Συστατικά

1 ανανά
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τη διακόσμηση

φέτες ανανά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε στη μέση οριζοντίως.
Σκάβουμε το εσωτερικό του, το ψιλοκόβουμε και κρατάμε τα 2 κομμένα μέρη του για να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση σερβιρίσματος.
Τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό από το λεμόνι.
Τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Αφού έχει παγώσει το τοποθετούμε σε μία παγωτομηχανή (εάν υπάρχει) αλλιώς σε ένα μπλέντερ.

Ξαναχτυπάμε ώστε να έχουμε ακόμα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.
Αποθηκεύουμε ξανά και παγώνουμε για 5 ώρες.
Σερβίρουμε μέσα στον ανανά που κρατήσαμε και διακοσμούμε με ανανά σε μικρά κυβάκια.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com