Συστατικά

50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. φρυγανιά, ολικής, τριμμένη
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά, μέτρια
400 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο
πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα, προαιρετικά
σπιτική μαγιονέζα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής με τη φρυγανιά και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Κόβουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε λεπτές λωρίδες 2×5 εκ.
Βουτάμε τα φιλετάκια σε δόσεις στο μπολ με τα αβγά και στη συνέχεια τα πανάρουμε καλά με το μείγμα της φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλετάκια από το μείγμα.
Βάζουμε τα παναρισμένα φιλετάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου αναποδογυρίζουμε τα φιλετάκια ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com