Scroll to top

Στ. Μαντουλίδου:  Δεν αντέχουμε άλλον έναν λαϊκιστή πρωθυπουργό


- 8 Μαΐου 2018

 • ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ & ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ,  ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ»

  Μέχρι πριν λίγο καιρό οι περισσότεροι γνώριζαν τη Στέλλα Μαντουλίδου ως επί χρόνια συμβολαιογράφο Κατερίνης, η οποία μαζί με το σύζυγό της έχει ιδρύσει οινοποιείο στην Πύδνα, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Πρόσφατα, ωστόσο, το όνομά της βρέθηκε ανάμεσα σε εκείνα, που καταρτίζουν το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θέτοντας έτσι υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Πιερία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Όπως τονίζει η κα Μαντουλίδου μιλώντας στην «Ε», δεν νιώθει πολιτικός αλλά πολίτης, που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με τους συμπολίτες της. Ένας άνθρωπος με επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, που δηλώνει έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να συμβάλλει στην ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου.
  Συνέντευξη στη Σμαρώ Γιαννούλη

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κυρία Μαντουλίδου, το όνομά σας είδε το φως της δημοσιότητας ως ένα από τα πρόσωπα που πιθανώς θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Θεωρείτε ότι είναι νωρίς να μιλάμε για εκλογές;
  ΣΤ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΟΥ: Πράγματι, κυρία Γιαννούλη, η Νέα Δημοκρατία μού έκανε την τιμή να ανακοινώσει και το δικό μου όνομα ανάμεσα σε αυτά που απαρτίζουν το Μητρώο Στελεχών της. Και με την ευκαιρία θέλω να πω πόσο εντυπωσιασμένη έχω μείνει προσωπικά από αυτή την αδιάβλητη διαδικασία επιλογής, που δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα κοινά σε ανθρώπους της κοινωνίας, που δεν είχαν ποτέ επαφές με κομματικούς μηχανισμούς και ό,τι έκαναν στη ζωή τους το έκαναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όλο αυτό είναι πρωτοφανές για το κομματικό μας σύστημα και πολύ σημαντικό για τον τόπο. Το Μητρώο είναι ένα άνοιγμα στην κοινωνία όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη.
  Από εκεί και πέρα, το ποιοι θα συμπεριληφθούν τελικά στο ψηφοδέλτιο, είναι μια απόφαση που θα ληφθεί την κατάλληλη στιγμή από την ηγεσία της παράταξης. Και προφανώς, το μείζον δεν είναι αν θα είναι υποψήφια η Μαντουλίδου ή κάποιος άλλος άξιος συμπολίτης μας. Αυτό που καίει τους πολίτες είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό και να αναλάβει τις τύχες της χώρας μια ισχυρή κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα φέρει την πραγματική πολιτική αλλαγή που τόσο έχουμε ανάγκη.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ποια είναι, λοιπόν, η μέχρι σήμερα εμπειρία σας από την ενασχόληση με τα κοινά; Πώς θα συστήνατε τον εαυτό σας στους πολίτες του νομού ζητώντας τους να σας στηρίξουν;
  ΣΤ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΟΥ: Δεν νιώθω – και δεν είμαι – πολιτικός. Είμαι πολίτης. Και ως πολίτης συνομιλώ με τους συμπολίτες μου. Τις ίδιες ανησυχίες μοιραζόμαστε, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, στις ίδιες ουρές περιμένουμε, με την ίδια παράλογη γραφειοκρατία έχουμε να τα βάλουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας, τις ίδιες ακριβώς αγωνίες έχουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Αν κάτι έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα, είναι ότι αρκετοί θεωρούν πως μετά την επιλογή μου από το Μητρώο στελεχών εκπροσωπώ τη ΝΔ στην τοπική κοινωνία και μου ζητούν να μεταφέρω τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους. Δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει αυτή η καθημερινή ζύμωση και φυσικά με τιμά.
  Όσο για το πώς θα σύστηνα τον εαυτό μου σε κάποιον που δεν με γνωρίζει; Εργαζόμενη μητέρα δυο παιδιών που χαίρομαι για αυτά. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω μέχρι σήμερα στην Κατερίνη. Είμαι περήφανη για την Ποντιακή καταγωγή μου. Πιστεύω στο φιλελευθερισμό με κοινωνική διάσταση, στην εντιμότητα και την εργατικότητα. Ανησυχώ για το μέλλον του τόπου μου και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πιστεύετε ότι απαιτείται ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Και αν ναι, κατά πόσο μπορείτε εσείς να την εκφράσετε;
  ΣΤ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΟΥ: Το αίτημα για ανανέωση προέρχεται από την ίδια την κοινωνία. Αυτή η δίψα για καινούργια πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη ήταν, άλλωστε, που έφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Τώρα το ποτάμι της ανανέωσης δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω… Ανανέωση σημαίνει καινούργια πρόσωπα στην πολιτική και πιστεύω ότι για τον κάθε άνθρωπο διαφέρει ο χρόνος που είναι έτοιμος να μπει στην πολιτική. Εγώ τώρα θεωρώ ότι αξίζει να εμπλακώ περισσότερο καθώς έχω κάνει κάποια πράγματα στην επαγγελματική και οικογενειακή μου ζωή. Εργάζομαι ως συμβολαιογράφος στην Κατερίνη επί χρόνια. Έχω μεγαλώσει 2 παιδιά. Με τον άντρα μου έχουμε ιδρύσει και αναπτύξει μέσα στην κρίση ένα οινοποιείο στην Πύδνα, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Το κρασί, εκτός των άλλων, με έχει διδάξει και τη σημασία της ωρίμανσης. Αν δεν τα είχα κάνει αυτά, τι θα είχα σήμερα να προσφέρω στους συμπολίτες μου; Ενώ τώρα, ξέρω τι σημαίνει για μια γυναίκα στην ελληνική περιφέρεια, να σπουδάζει… Για μια μητέρα, να δουλεύει ενώ μεγαλώνει τα παιδιά της… Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν, να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το τέρας της γραφειοκρατίας…. Για τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης, να παλεύουν για τη ζωή και την οικογένειά τους στην Ελλάδα της κρίσης κι ακόμα χειρότερα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ… Αυτήν ακριβώς την ανανέωση, λοιπόν, νομίζω ότι χρειάζεται η πολιτική ζωή. Να αναζωογονηθεί από ανθρώπους που δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, αλλά από την αληθινή ζωή.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Γιατί πιστεύετε ότι σας ταιριάζει η ΝΔ; Και γιατί τοποθετείστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ;
  ΣΤ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΟΥ: Κοιτάξτε κυρία Γιαννούλη, θα σας μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια. Πάντα ανήκα στην κεντροδεξιά, είχα μετριοπαθείς φιλελεύθερες απόψεις και ψήφιζα τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, ήταν σταθερά η παράταξη που έλαβε τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας μας. Όμως αυτό που με ενέπνευσε, με κινητοποίησε για να ασχοληθώ κι η ίδια με τα κοινά, είναι η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχω την πεποίθηση ότι είναι ακριβώς ο άνθρωπος που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ειλικρινής, έντιμος, ανοιχτόμυαλος, μεθοδικός και αποφασισμένος να τα καταφέρει. Δεν αντέχουμε άλλον έναν λαϊκιστή πρωθυπουργό που θα τα λέει και θα τα κάνει όλα για την εξουσία.
  Αντιθέτως, ο κ.Τσίπρας, λυπούμαι που το λέω αλλά αισθάνομαι πως είναι ό,τι ακριβώς δεν είμαι εγώ και οι άνθρωποι σαν εμένα, σαν εσάς, σαν κάθε συμπολίτη μας που παλεύει καθημερινά… Δεν έχει ζήσει και δεν έχει δουλέψει ποτέ του έξω από τον κόσμο του κόμματός του. Δεν ξέρει τι θα πει να μην κοιμάσαι το βράδυ από την αγωνία αν θα τα φέρεις βόλτα για την οικογένειά σου. Δεν καταλαβαίνει τι χρειάζεται για να κινηθεί ομαλά η αγορά. Μπήκε στην πολιτική με την αλαζονεία ότι τα ξέρει όλα και πολιτεύεται μέχρι σήμερα με τον κυνισμό ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όλα και όλους όπως τον βολεύουν. Παίζει ακόμα και με τα πιο ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Παρά το «επαναστατικό» παρελθόν του, δείχνει να μεγαλοπιάνεται εύκολα. Είναι νέος σε ηλικία αλλά αντιγράφει ως κακέκτυπο τις χειρότερες και πιο λαϊκίστικες στιγμές του απώτερου μεταπολιτευτικού παρελθόντος μας. Δείχνει να μην μετράει ούτε αρχές ούτε ιδεολογία, αν είναι να κρατηθεί στην καρέκλα. Ως πολίτης, δεν θα μπορούσα ποτέ να μην είμαι απέναντί του.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ποια είναι εν συντομία η δική σας πρόταση, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που περνά η χώρα;
  ΣΤ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΟΥ: Είναι το τετράπτυχο: Μικρότεροι φόροι – περισσότερες επενδύσεις – Καλύτερο κοινωνικό Κράτος – Ασφάλεια για τους πολίτες. Μικρότεροι φόροι για να έρθει ανάπτυξη και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Επενδύσεις για να δημιουργηθούν δουλειές. Κανονικές δουλειές, με σταθερότητα και υψηλές απολαβές, όχι ωρομίσθιες ή των 360 ευρώ όπως συμβαίνει τώρα. Καλύτερο κοινωνικό κράτος για να έχουν οι πολίτες ευκαιρίες, εφόδια και καλές υπηρεσίες. Και ασφάλεια στα σπίτια και στις γειτονιές μας, αλλά και στον προγραμματισμό μας. Να πας σε νοσοκομείο και να μη φοβάσαι ότι θα αναβληθεί η εγχείρηση επειδή δεν δουλεύει το τάδε μηχάνημα. Να μπορείς να προγραμματίσεις χωρίς να φοβάσαι ποιος νέος φόρος ή εισφορά θα σου έρθει από το πουθενά.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας όσον αφορά συγκεκριμένα στην Πιερία;
  ΣΤ. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΟΥ: Η Πιερία έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει μία από τις πιο προνομιούχες περιοχές της χώρας. Συνδυάζει όλες τις μορφές ανάπτυξης. Έχει ιστορικά μνημεία. Έχει φυσικές ομορφιές, τον Όλυμπο, ο οποίος προσελκύει από μόνος του χιλιάδες τουρίστες και αξιοποιήσιμο παράκτιο μέτωπο. Είναι κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Θεσσαλονίκη. Έχει καλή αγροτική παραγωγή με δυνατά ΠΟΠ, διεθνώς αναγνωρίσιμα. Αυτό που χρειάζεται είναι να επενδύσουμε στην καλή ποιότητα αλλά και στη σωστή προβολή. Και να συνδυάσουμε δράσεις. Όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, να φέρουν κόσμο σε επαφή με τοπικά προϊόντα και τις μονάδες παραγωγής μας. Να δώσουν τα προϊόντα μας. Να πουν τις ιστορίες τους. Να επενδύσουμε ως χώρα στη γεωργία, στις τοπικές επιχειρήσεις και στον τουρισμό, αλλά κυρίως στον συνδυασμό τους.
  Υπάρχουν λύσεις και τρόποι να γίνει αυτό και πολλούς τους έχει ήδη πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γι’ αυτό και θα στηρίξω την προσπάθειά του.

 • Δείτε επίσης...