Scroll to top

Στα Τέμπη οι αγρότες – Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της εθνικής


- 9 Φεβρουαρίου 2019

 •  

  Στις σήραγγες των Τεμπών έφτασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι το κομβόι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες δηλώνουν ότι υλοποίησαν την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με στόχο τις σήραγγες των Τεμπών.

  Οι αγρότες αρχικά έκλεισαν το ένα ρεύμα της εθνικής οδού, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, γύρω στις 14:20 έκλεισαν, πεζοί και το ρεύμα προς Αθήνα.

  Ο αποκλεισμός και στις δύο κατευθύνσεις θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 16:00, όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Κώστας Τζέλας.

  Η εκτροπή των οχημάτων από την Αστυνομία γίνεται από τον κόμβο του Πλαταμώνα μέσω της παλιάς εθνικής οδού στα Τέμπη.

   

   

  Νωρίτερα, την πρόθεση της Αστυνομίας να μην επιτρέψει τα αγροτικά μηχανήματα από το κομβόι του μπλόκου της Νίκαιας να φτάσουν στις σήραγγες των Τεμπών, προκειμένου να μην αποκλείσουν την εθνική οδό στο ύψος αυτό, εξέφρασε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλίας Βασίλης Καραπιπέρης σε διάλογο που είχε με τους αγρότες.

  Ωστόσο, περίπου 80 τρακτέρ και 200 οχήματα πέρασαν τα διόδια του Μακρυχωρίου με πορεία σε φάλαγγα και κατευθύνθηκαν στις σήραγγες.

   

   

  Την ίδια στιγμή, με συμβολικούς, αλλά και πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εναρμονίζοντας απόλυτα τη θέση τους με την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

  Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, έχουν προχωρήσει οι αγρότες από τη μία μετά το μεσημέρι, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 28/1 και «απώτερος στόχος», όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

  Στον κόμβο Δερβενίου, το οποίο στήθηκε την Πέμπτη 7/2 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος για μία ώρα. Αυτή την ώρα το Δερβένι έχει ανοίξει.

  Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

  Στα Μάλγαρα οι αγρότες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμό και παραμένουν παρατεταγμένοι με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

  Σε αποκλεισμό από τις 13.00 έχουν προχωρήσει αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Τάκη Τσιουλάκο, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μπορεί ο αποκλεισμός και να διαρκέσει περισσότερο και να αφορά και στα δύο ρεύματα. Θα εξαρτηθεί από τις δυνάμεις που θα μαζευτούμε στο σημείο».

  Στη Δυτική Μακεδονία, αλλάζοντας το αρχικό τους πλάνο, τελικά αποφάσισαν να στήσουν αγροτικό μπλόκο στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό και να προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό του οδοστρώματος επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής, από τις 12 το μεσημέρι, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός τους προγραμματισμός αφορούσε για σήμερα σε επίσκεψη με τα τρακτέρ τους στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά και μετά κατασκήνωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

  Επίσης αγρότες του Μπλόκου της Κατερίνης απέκλεισαν νωρίτερα την εθνική οδό στο ρεύμα προς Αθήνα.

  Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  *Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

  *Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

  *Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

  *Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

  *Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

  *Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

  *Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

  Στο μεταξύ «την προσεχή Τετάρτη 13/2, αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας, θα έχουμε γενική συνέλευση, προκειμένου να “κλειδώσουμε” τον τρόπο που θα εισέλθουμε και εμείς στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, Θωμάς Καρυπίδης.

   

  Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, rthess.gr, onlarissa.gr

 • Δείτε επίσης...