Στη σύλληψη δύο ατόμων, ανάμεσά τους και της οικιακής βοηθού του Ίκερ Κασίγιας, προχώρησε η ισπανική αστυνομία, λίγες ημέρες μετά την καταγγελία για κλοπή πέντε ρολογιών πολυτελείας από την κατοικία του πρώην τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η καταγγελία κατατέθηκε στις 16 Οκτωβρίου και οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 21 του μήνα, καθώς οι δύο ύποπτοι φέρεται να σχεδίαζαν να εγκαταλείψουν σύντομα τη χώρα.

Η γυναίκα που συνελήφθη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Κασίγιας, ενώ κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν δύο από τα πέντε κλεμμένα ρολόγια. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων αντικειμένων.

Η αστυνομία απέφυγε να κατονομάσει το θύμα, ωστόσο ισπανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τον Ίκερ Κασίγιας, πρώην αρχηγό της εθνικής Ισπανίας και τρεις φορές νικητή του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα περιστατικά κλοπών σε σπίτια ποδοσφαιριστών στη Μαδρίτη δεν είναι σπάνια. Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί νυν και πρώην παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως οι Καρίμ Μπενζεμά, Ροντρίγκο και Ντάνι Καρβαχάλ, έχουν πέσει θύματα διαρρηκτών. Το 2019, η ισπανική Πολιτοφυλακή και η Europol είχαν εξαρθρώσει οργανωμένο κύκλωμα που στοχοποιούσε ποδοσφαιριστές των δύο μεγάλων συλλόγων της πρωτεύουσας, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ