Στην «αντεπίθεση» περνά ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος με εξώδικη δήλωση-πρόσκλησή του καλεί τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσιαμπέρα να αναλάβει την ευθύνη των λεγόμενών του και των όσων έχει καταγγείλει μέσω έγγραφων δηλώσεών του, που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο τις προηγούμενες μέρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιαμπέρας σε γραπτές δηλώσεις του  έκανε αναφορά σε ΙΚΕ (Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες) που έχουν στοχευμένα λάβει αναθέσεις από τον Δήμο Κατερίνης και οι οποίες έχουν ως έδρα το 1ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια ωστόσο διεύθυνση, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος, έχουν έδρα, μεταξύ άλλων, και εμπορικές επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του ιδίου και του αδελφού του Αναστάσιου Συμεωνίδη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως τονίζεται, εμμέσως στοχοποιούνται τόσο ο ίδιος ο αντιδήμαρχος όσο και η οικογένειά του.

Επιπλέον, ο κ. Συμεωνίδης τονίζει ότι πρόκειται για «δημοσίευμα που δεν διαθέτει σαφή και θετική διατύπωση, αντιθέτως κινούμενο “δια της πλαγίας οδού” επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, στερούμενο παντελώς ουσιαστικής βασιμότητας και αποδεικτικών στοιχείων, με συνέπεια να σπιλώνει ή έστω να αφήνει σαφείς αιχμές και υπόνοιες για έκνομη δραστηριότητα φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία πλην του Δημάρχου κ. Κουκοδήμου στον οποίο και αναφέρεσθε συκοφαντικώς ευθέως, κατά τα λοιπά φωτογραφίζετε εμμέσως, στην περίπτωση δε εμού του εξωδίκως καλούντος εμμέσως δια της αναφοράς “ποιες άλλες εταιρίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση”, εννοώντας το 1ο χλμ. π.ε.ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ των άλλων εδρεύει ως πολλάκις προανέφερα επιχείρηση και ιδική μου και του αδελφού μου Αναστασίου Συμεωνίδη, ενόψει και της ιδιότητάς μου ως Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης».

Κι όλα αυτά, όπως σημειώνεται, δίχως να προσκομίζονται αποδεικτικά στοιχεία αλλά αφήνοντας «εκουσίως σαφείς» και σε κάθε περίπτωση «έμμεσους υπαινιγμούς» για  συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες των οικογενειακών επιχειρήσεων, «οι οποίες κατά τα λεγόμενα σας “ωφελούνται” από μεροληπτική συμπεριφορά και “στοχευμένες αναθέσεις” του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου».

Καταλήγοντας ο κ. Συμεωνίδης καλεί τον κ. Τσιαμπέρα μέσα σε διάστημα τριών ημερών να απαντήσει εγγράφως «προκειμένου να διευκρινισθεί ΑΜΕΣΑ και ΑΜΕΣΩΣ εάν εννοείτε, υπονοείτε ή καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο εμπλέκετε είτε εμένα τον εξωδίκως καλούντα είτε κάποιο άλλο μέλος του στενού μου Οικογενειακού περίγυρου στη συμμετοχή σε έκνομες, παράνομες ή παράτυπες ενέργειες».

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως δηλώνει, θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια προκειμένου να προστατεύσει τόσο τη δική του τιμή και υπόληψη όσο και της οικογένειάς του και να ασκήσει κάθε νόμιμη απαίτηση από τον κ. Τσιαμπέρα.