ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ
Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Κατερίνης και πρωινό στην ενοριακή αίθουσα, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εξέφρασε και πάλι τις ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες και έδωσε συμβουλές και παραινέσεις στα στελέχη. Τέλος, παρεκάλεσε να μεταφέρουν στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες τους τα σέβη και την ευγνωμοσύνη του για την ευλογία που έδωσαν, ώστε να συμμετάσχουν στη διήμερη επιμορφωτική διοργάνωση.
Κατόπιν στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος» συνεχίστηκαν με επιτυχία οι ομάδες εργασίας και τα εργαστήρια. Συνολικά έγιναν εισηγήσεις για δώδεκα ενδιαφέροντα θέματα: Διαχείριση ομάδας, Χριστός και κόσμος, μεταδίδοντας το μήνυμα του Ευαγγελίου σε σύγχρονους νέους, Εκκλησιαστική Κατασκήνωση: Πρόταση καινής ζωής, Η συνεργασία των στελεχών, Λειτουργική αγωγή, Κατασκήνωση στην πόλη, Πολιτιστικές δράσεις στην κατήχηση, Ψυχαγωγία και κατήχηση, Αξιοποίηση της τεχνολογίας, Τρόποι προσέγγισης των νέων, και, Αθλητισμός-αθλοπαιδιές.
Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα, στο τέλος του οποίου όλοι οι συμμετέχοντες τραγούδησαν, ενώ τα νεώτερα στελέχη έπαιξαν κατασκηνωτικά παιχνίδια.
Η διήμερη συνάντηση, επισφραγίστηκε με απογευματινή επίσκεψη στην Άνω Μηλιά, όπου όλοι οι συμμετέχοντες προσκύνησαν τον τόπο κηρύγματος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, συγκεκριμένα το δένδρο με τον Σταυρό του Αγίου και το ομώνυμο Παρεκκλήσιο.