Συνάντηση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης με τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης
eptazam,
17 Σεπτεμβρίου, 2025
1 λεπτά ανάγνωσης
Στην Αθήνα βρέθηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργος Χαρισσόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Ανδριανό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με θερμή υποδοχή από την πλευρά του υπουργού.
Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας, με έμφαση στις επιπτώσεις από τη μείωση των ποσοστώσεων στον καπνό, η οποία έχει οδηγήσει σε δραστική υποχώρηση της καπνοκαλλιέργειας στην περιοχή. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί λόγω της αύξησης του κόστους σε ενέργεια και πρώτες ύλες, που οδηγεί πολλούς στην εγκατάλειψη της αγροτικής δραστηριότητας.
Ο κ. Χαρισσόπουλος έθεσε επίσης το ζήτημα της στήριξης των παραγωγών σιτηρών, των οποίων η παραγωγή έχει πληγεί σοβαρά από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ζητώντας μέτρα ενίσχυσης και αποκατάστασης των ζημιών.
Σχετικά άρθρα
Πάνθηρες – Αναγέννηση Λιτ.: Μάχη για το 13/13 στο πρωτάθλημα Παίδων
1 λεπτά ανάγνωσης
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σχεδόν μισό εκατομμύριο ζώα έχουν θανατωθεί
1 λεπτά ανάγνωσης