Scroll to top

Συνδικάτο «Πρωτοπορία»: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φλεβάρη


- 15 Φεβρουαρίου 2020

 •  

   

  Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

  Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

  Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση!

  Η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό,  είναι κομμάτι της ενιαίας επίθεσης της αστικής τάξης στα εργατικά δικαιώματα. Συμπληρώνει το ξήλωμα κατακτήσεων των εργαζομένων, το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων, την καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης. Δεν είναι νέο, όπως επιμένουν να διαφημίζουν. Είναι η συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου που έρχεται να διορθώσει τα όποια νομικά κενά υπάρχουν και οδηγεί με συνέπεια την κοινωνική ασφάλιση στα χέρια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και των εμπόρων της υγείας.

  Το «νέο» ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τη σύνταξη. Περιλαμβάνει την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την εξασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την κάλυψη των εργαζομένων σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, επαγγελματικής ή άλλης ασθένειας. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι όχι να βελτιώσει το ασφαλιστικό σύστημα με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά να μην αφήσει το παραμικρό δείγμα οτι η ασφάλιση θα είναι ομπρέλα προστασίας για τους εργαζόμενους.

  Πάνε να μετατρέψουνε την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση. Οδηγούνε τους νέους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, αφού με τις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν (εποχικότητα, ανεργία, υποαπασχόληση) θα είναι ελάχιστοι εκείνοι που τελικά θα ξεπερνάνε τα 9000 ένσημα. Για παράδειγμα, για να έχει ένας μερικά απασχολούμενος εργαζόμενος δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, θα πρέπει ο εργάσιμος βίος του να διαρκέσει 62 ολόκληρα χρόνια, χωρίς διαστήματα ανεργίας…

   

  Τσακίζουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο…

  Το ΣΙΥΝΠ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση το ζήτημα της πάλης για κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Να εμποδίσουμε τις επιδιώξεις της κυβέρνηση για ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει ορμητήριο αγώνων που θα βάλουν εμπόδια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με συσκέψεις, συνελεύσεις, διαδικασίες που θα πάνε ένα βήμα μπροστά τη συλλογική οργάνωση και δράση.

   

  Όχι άλλες αυταπάτες!

  Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης πήρε ξεκάθαρα θέση στη Γενική Συνέλευση προ λίγων ημερών και, τάχθηκε με τις αποφάσεις της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, η οποία ανακοίνωσε πως την ημέρα όπου δεκάδες Ομοσπονδίες Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, πήραν απόφαση για γενική απεργία, αυτοί θα είναι απεργοσπάστες. Δεν μπορούσε να έχει καλύτερους συμμάχους η κυβέρνηση..

  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στα εμπορικά καταστήματα, στις υπηρεσίες να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις
  18 Φλεβάρη, ώρα 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης.

  Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να συνεδριάσει άμεσα και ανοιχτά (όχι κλειδαμπαρωμένοι και μακριά από τους εργαζόμενους όπως συνηθίζουν) και να πάρει απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη.

   

  Δεν παζαρεύουμε την κοινωνική ασφάλιση.

  Όλοι στον αγώνα για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

  Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10:30 πμ στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης.

   

   

   

   

 • Δείτε επίσης...