Μπορεί να ξέρεις να βράζεις μακαρόνια και ίσως να φτιάχνεις ένα εύκολο ριζότο, αυτό όμως δεν σε κάνει πραγματικό γνώστη της ιταλικής κουζίνας. Έχεις παρατηρήσει εξάλλου πως τα αντίστοιχα πιάτα όταν τα δοκιμάζεις σε ένα ιταλικό εστιατόριο είναι πολύ πιο γευστικά; Όχι δεν είναι απαραίτητο ότι σου λείπει ταλέντο ή ποιοτικά υλικά. Χρειάζεσαι όμως τα παρακάτω tip κατευθείαν από τις κουζίνες των πιο γνωστών σεφ της γειτονικής χώρας.

Το μυστικό είναι στο σκόρδο

Για να αποφύγεις την άσχημη οσμή στα χέρια, θα σου προτείναμε να το τρίψεις με ένα μικρό τρίφτη, αντί να το ψιλοκόψεις με μαχαίρι. Πρόσθεσέ το σε βούτυρο ή ελαιόλαδο και απογείωσε τη μακαρονάδα και το ριζότο σου.

Πρόσθεσε πολύ αλάτι στο βραστό νερό για τα μακαρόνια

Φανταζόμαστε πως ήδη προσθέτεις αλάτι στο νερό, αλλά ξέρεις πόσο πρέπει πραγματικά να βάζεις; Η σωστή απάντηση είναι μία κουταλιά της σούπας ανά 4 κούπες νερό. Ναι, χρειάζεσαι τόσο πολύ για να είναι τα μακαρόνια σου όσο πιο γευστικά γίνεται.

Μην φοβάσαι τις ντομάτες σε κονσέρβα

Ένας σωστός Ιταλός σεφ έχει πάντα ντομάτες σε κονσέρβα στην κουζίνα του προκειμένου να μπορεί να φτιάξει στο λεπτό σπιτική σάλτσα ντομάτας. Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ φρέσκιας ντομάτας και ντομάτας από κονσέρβα.

Η κουτάλα για τα μακαρόνια καθορίζει την ποσότητα ζυμαρικών που χρειάζεσαι

Κι όμως, τα μακαρόνια που χωρούν στη μεσαία τρύπα της κουτάλας, αποτελούν την ιδανική ποσότητα για μία μερίδα ζυμαρικών.

Μαγείρεψε τους κεφτέδες στη σάλτσα τους

Το μυστικό είναι πρώτα να τους τσιγαρίσεις σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και στη συνέχεια να τους προσθέσεις σε σάλτσα ντομάτας πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευθούν πλήρως. Έτσι οι κεφτέδες γίνονται πιο γευστικοί και απίστευτα ζουμεροί.

Επίλεξε το είδος των ζυμαρικών ανάλογα με τη σάλτσα

Δεν είναι όλα τα ζυμαρικά ίδια. Ανάλογα με το σχήμα τους θα πρέπει να επιλέγεις και την κατάλληλη σάλτα και αντίστροφα. Οι βίδες είναι ιδανική επιλογή για το πέστο, τα σπαγγέτι ταιριάζουν απίστευτα με τη σάλτσα της καρμπονάρας και οι παπαρδέλες με τον κιμά.

Χρησιμοποίησε κρασί

Σβήσε με λίγο κρασί το κρεμμυδάκι που τσιγαρίζεις για τη σάλτσα σου και απογείωσε τη γεύση της μακαρονάδας σου.

Φτιάξε τα δικά σου σπιτικά ζυμαρικά

Εντάξει αυτή η συμβουλή δεν είναι για όλους, αλλά εάν έχεις το χρόνο και τη διάθεση μπορείς να βρεις άπειρες συνταγές στο διαδίκτυο για να φτιάξεις ζυμαρικά με τα χεράκια σου. Σου εγγυόμαστε ότι θα είναι πολύ πιο νόστιμα από τα έτοιμα που χρησιμοποιείς τώρα.

Φτιάξε τα δικά σου τρίμματα ψωμιού

Τα έτοιμα τρίμματα ψωμιού είναι απίστευτα βολικά για τις καθημερινές μας παρασκευές, αλλά όπως και να το κάνουμε τα σπιτικά έχουν καλύτερη υφή και γεύση. Και είναι απίστευτα γρήγορο και εύκολο να τα φτιάξεις! Αποθήκευσέ τα στο ψυγείο για να είσαι έτοιμη την επόμενη φορά που θα θελήσεις κοτόπουλο πανέ.

Τύλιξε το σκορδόψωμο με αλουμινόχαρτο

Χάραξε μία μπαγκέτα με ένα μαχαίρι και πρόσθεσε στις σχισμές βούτυρο, σκόρδο και μαιντανό. Στη συνέχεια τύλιξέ την με αλουμινόχαρτο και ψήσ’ την για μερικά λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και όλα τα αρώματα να ξεχυθούν στην κουζίνα σου.

Μην “φορτώνεις” την μπρουσκέτα σου

Το μυστικό για αυθεντικές ιταλικές μπρουσκέτες είναι να μην βάζεις πάνω πολλά υλικά. Ποτέ δεν θα δεις ιταλική μπρουσκέτα με μοτσαρέλα για παράδειγμα. Πρώτα τρίψε λίγο σκόρδο πάνω στο ψωμί και στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω λίγη φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Μην πετάς το νερό των ζυμαρικών

Πρόσθεσε μισή κούπα από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια στη σάλτσα για να την κάνεις πιο κρεμώδη και απολαυστική.

Πηγή: olivemagazine.gr