Φανταστική συνταγή για ένα γλυκό που θα σας μείνει αξέχαστο. Μοναδική τάρτα lemon pie με κεράσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε βάση μπισκότου (για cheesecake) είτε ζύμη για τάρτες. Και με τους δυο τρόπους, είναι σκέτη απόλαυση!

Υλικά

Βάση για cheesecake

1 κουτί ζελέ λεμονιού
180 γρ. νερό, βραστό
200 γρ. κριμ τσιζ
2 κούπες κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
1 κουτί σάλτσα από κεράσια

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζουμε την βάση (για cheesecake ή ζύμη για τάρτα) και καλύπτουμε με αυτή τον πάτο και τα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης φόρμας, για τάρτες διαμέτρου 25 εκατοστών.

Ψήνουμε την τάρτα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου για 8 λεπτά περίπου.

Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση

Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει, χωρίς να πήξει.

Στο μεταξύ, χτυπάμε το κριμ τσιζ, ν’ αφρατέψει.

Συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε λίγο λίγο το διαλυμένο ζελέ λεμονιού.

Συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου να ενσωματωθεί το ζελέ στο μίγμα του κριμ τσιζ.

Κρατάμε λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα.

Την υπόλοιπη, την ρίχνουμε και την ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα του κριμ τσιζ.

Έπειτα, αδειάζουμε το μους μέσα στην τάρτα.

Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο ακάλυπτη αρκετές ώρες, να πήξει το μους.

Τέλος, βγάζουμε με το κορνέ ροζέτες σαντιγί στην περιφέρεια της τάρτας κι απλώνουμε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια.

Φυλάμε την τάρτα στο ψυγείο ακάλυπτη, ως τη στιγμή που θα τη σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή: supersyntages.gr