Υλικά
1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή δική σας
250γρ. χαλβά αμύγδαλου σε κυβάκια
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
½ φλιτζάνι σταφίδα ξανθή
1 φλιτζάνι ταχίνι
250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τη ζύμη σε ταψάκι μακρόστενο ή ταρτιέρα καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα. Ντύνετε τη ζύμη με χαρτί ψησίματος, σκορπάτε πάνω της φασόλια ή ρύζι και ψήνετε τη ζύμη στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Στο μεταξύ σοτάρετε τα μήλα με το βούτυρο να μαλακώσουν και παράλληλα λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το ταχίνι. Ανακατεύετε μέσα και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αν χρησιμοποιήσετε.

Αφήνετε την ψημένη βάση της τάρτας να κρυώσει και σκορπάτε πάνω της ομοιόμορφα τα σοταρισμένα μήλα, το χαλβά και τις σταφίδες. Περιχύνετε την τάρτα με τη λιωμένη σοκολάτα και περιμένετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η γέμιση πριν σερβίρετε την τάρτα.

 

Πηγή: olivemagazine.gr