Η 58χρονη αυτοπυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τον εντοπισμό του καταδίκου και της δεσμοφύλακα που είχαν εξαφανιστεί από φυλακές της Αλαμπάμα, όπως ενημέρωσε η αστυνομία.

Η 58χρονη Vicky White άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο αφότου αυτοπυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης στην Ιντιάνα. Ο 38χρονος Casey White συνελήφθη. Το όχημά τους συνετρίβη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Υπάρχουν πληροφορίες πως η 58χρονη και ο 38χρονος είχαν ερωτικό δεσμό.

Είχαν εξαφανιστεί από φυλακή στην κομητεία Λόντερντεϊλ στις 29 Απριλίου και έκτοτε ήταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Ο κρατούμενος χαρακτηριζόταν ως «εξαιρετικά επικίνδυνος» και οι πολίτες κλήθηκαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η αστυνομία, πριν εξαφανιστούν, η δεσμοφύλακας μετέφερε τον κρατούμενο για να υποβληθεί σε ψυχολογικά τεστ. Όπως αποδείχθηκε, όμως, ήταν απλώς ένα κόλπο.

Ήταν η τελευταία μέρα της White στη δουλειά, πριν τη συνταξιοδότησή της, είχε φροντίσει να πουλήσει το σπίτι της και είχε πει στους συνάδελφους της ότι σκόπευε να παραθερίσει.

«Ένας επικίνδυνος άνθρωπος απομακρύνθηκε από τον δρόμο σήμερα. Δεν θα ξαναδεί το φως του ηλίου» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας σχετικά με τον 38χρονο.

Συνάδελφοι της White επεσήμαναν πως ήταν ένα ιδιαίτερα έμπιστο άτομο με άψογη φήμη στη φυλακή.

«Θα εμπιστευόμουν τη ζωή μου στη Vicky. Το εννοώ, πραγματικά» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο εισαγγελέας της κομητείας, Chris Connolly. «Αν χρειαζόμασταν κάτι από τη φυλακή, ήταν το άτομο που μας βοηθούσε, σταθερή υπάλληλος. Γι’ αυτό είναι τόσο σοκαριστικό».

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή: lifo.gr