Την πλήρη αναβάθμιση της Αστικής Σχολής ως προς τον περιβάλλοντα χώρο και την συνένωσή του με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης από το βήμα της επιστημονικής ημερίδας, η οποία με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου διοργανώθηκε σήμερα στην Αστική Σχολή, στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2018».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του: «Χτίζουμε καθημερινά την ιστορία της Κατερίνης μας με υλικές και άυλες υποδομές. Εδώ ακριβώς επικεντρώνεται και ο ρόλος του σημερινού συνεδρίου, στο οποίο με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε ως Δήμος, καθώς έχει να προσφέρει τόσο στις σύγχρονες όσο  και στις επόμενες γενιές λύσεις και προτάσεις».

 

 

Ειδικά σε ό,τι αφορά την συνένωση του περιβάλλοντος χώρου της Αστικής Σχολής με τον  Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, ο κος Χιονίδης σημείωσε: «Σήμερα σε αυτή την Επιστημονική Ημερίδα, στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», με αφορμή τη συμπλήρωση 160 ετών από την ίδρυση της Ενορίας και 40 ετών από τη θεμελίωση του νέου Ναού είναι μία ιστορική στιγμή. Μία ιστορική στιγμή για την Αστική Σχολή και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως. Μετά από συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο ξεκινούμε την πλήρη αναβάθμιση της Αστικής Σχολής ως προς τον περιβάλλοντα χώρο και την συνένωσή του (περιβάλλοντος χώρου), με τον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως. Θα μετατραπεί το σημείο αυτό, σε έναν τόπο καλαίσθητο που δεν τον χωρίζουν οι φράχτες, ενώ παράλληλα θα είναι επισκέψιμο από όλο τον κόσμο. Δύο ιστορικά συνεπώς μνημεία στην καρδιά της Κατερίνης, θα τα συνδέει ένα ωραίο πάρκο πέριξ με τον ανάλογο φωτισμό, προκειμένου να μπορέσουμε να αναδείξουμε και τον Καθεδρικό μας Ιερό Ναό, αλλά και γενικότερα αυτό το ιδιαίτερα όμορφο κομμάτι της πόλης, το οποίο φέρει μία ιστορική σφραγίδα».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο υπόγειο κάτω από την Αστική Σχολή επισήμανε ότι «[…] σε συνεργασία και συνεννόηση πάντα με τη Μητρόπολη σχεδιάζουμε να αποτελέσει έναν επιπλέον χώρο εκδηλώσεων, καθώς η Θεία Ανάληψη ασφυκτιά από τα κτίρια πέριξ και θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως να πραγματοποιεί τις πλούσιες και πολυποίκιλες δράσεις του. Ένα ζωντανό κύτταρο συνεπώς, ανοικτό σε όλο τον κόσμο, θα το φωτίσουμε προκειμένου να είναι το κέντρο, το πιο φωτεινό σημείο όλης της πόλης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου».