Scroll to top

Θ. Λιακόπουλος: «Γιατί ζητώ μία ευκαιρία από τους δημότες και τι θα την κάνω» – Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ενημέρωση & Αγγελίες»


- 22 Μαΐου 2019

 •  

  Ξεκίνησε ως το απόλυτο αουτσάιντερ, όμως σιγά σιγά έκτισε την εκστρατεία του και πλέον διεκδικεί και αυτός με αξιώσεις την είσοδο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Κατερίνης. Ο λόγος για τον Θανάση Λιακόπουλο, υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης, που μίλησε στην «Ε» λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του πρώτου γύρου. Θεωρεί σίγουρη την είσοδό του στη μάχη της δεύτερης Κυριακής και ζητά από τους συνδημότες του «μία και μόνο ευκαιρία». Για να δούμε τι θέλει να κάνει με αυτή…

   

  **********************************************************************

   

  «Ε»: Κύριε Λιακόπουλε, μετά από μία προεκλογική εκστρατεία ενός έτους, φτάνετε στις κάλπες της Κυριακής με το σύνθημα «Δώσε μου την ευκαιρία να σου αποδείξω ότι μπορώ». Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε με αυτό;

  Θ.Λ.: Ξεκινήσαμε μία ομάδα ανθρώπων με κοινές αρχές και αξίες και στην πορεία γίναμε πολλοί, πάρα πολλοί, τόσοι που αποτελούμε πλέον τη νέα δύναμη του Δήμου μας! Έχουμε ετοιμάσει το πιο άρτιο και μελετημένο πρόγραμμα, έχουμε εξαιρετικούς υποψηφίους και ξέρουμε τι σημαίνει διοίκηση και προβλήματα. Είμαι λοιπόν έτοιμος με την κατάλληλη ομάδα, το αξιόπιστο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, την εμπειρία αλλά και το μεράκι του νέου, να ζητήσω από τους συνδημότες μου ΜΙΑ και μόνο ευκαιρία για να αλλάξω τα δεδομένα στον Δήμο που ζουν. Αν δεν μπορέσω να κάνω τη διαφορά και να αποδείξω πως μπορώ να βελτιώσω τις ζωές τους, δεν θα ζητήσω άλλη ευκαιρία.

   

  «Ε»: Αν πάρετε αυτή την ευκαιρία, τι θα την κάνετε πρακτικά;

  Θ.Λ.: Είναι ανάγκη ο Δήμος μας να μπει σε μία εντελώς νέα περίοδο για να υποδεχτούμε τη νέα δεκαετία πιο έτοιμοι. Πρακτικά οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες, θέλουμε να:

  • Φέρουμε το νερό σε όλα μας τα χωριά για να μη διψάει άλλο ο κόσμος το καλοκαίρι. Όπου οι σωληνώσεις είναι από αμίαντο ή μόλυβδο, πρέπει επιτέλους να τις αλλάξουμε.
  • Κτίσουμε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, αν αυτό δεν τελειώσει με το ΣΔΙΤ που ανακοίνωσε πέρσι η κυβέρνηση.
  • Βελτιώσουμε θεαματικά την καθημερινότητα των δημοτών.
  • Αναβαθμίσουμε ουσιαστικά τις υποδομές μας, ύδρευση, αποχέτευση, δρόμοι, ποδηλατόδρομοι, γρήγορο ίντερνετ, φυσικό αέριο σε συνεργασία με την εταιρία κλπ.
  • Δημιουργήσουμε πολλές και μόνιμες δουλειές για χιλιάδες δημότες.
  • Μετατρέψουμε τον Δήμο μας στην πιο φιλική πόλη στην Ελλάδα για τα ΑμεΑ και να γίνει πρωτοπόρος στις τεχνολογίες που οδηγούν τη ζωή μας.
  • Φέρουμε 2 φορές την εβδομάδα κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες από το παραλιακό μέτωπο στην Κατερίνη και τα χωριά μας του ορεινού όγκου.

   

  «Ε»: Ας πάμε ακόμη πιο πρακτικά. Δώστε μου ένα συγκεκριμένο παράδειγμα άμεσης παρέμβασης και αλλαγής των δεδομένων.

  Θ.Λ.: Τέσσερα παραδείγματα θα σας πω:

  1. Με τη μονοδρόμηση όλων των συνοικιών μας θα βάλουμε στη ζωή μας ταυτόχρονα το ποδήλατο και το καρότσι. Είναι άμεσο και εφικτό, χωρίς να χάνουμε θέσεις στάθμευσης.
  2. Με τον κανόνα του «3 νέες θέσεις πάρκινγκ για μία που θα καταργείται» και την άμεση προώθηση υπογείου πάρκινγκ στην Πλατεία Μακεδονίας (Ευκαρπίδη), θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα του πάρκινγκ στο κέντρο της Κατερίνης.
  3. Στο θέμα του νερού θα κινηθούμε γρήγορα και πρακτικά για να ανακουφίσουμε τους δημότες μας το συντομότερο δυνατό. Στην πορεία θα ακολουθήσουν και τα μεγάλα έργα.
  4. Ήδη από την πρώτη χρονιά μας θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα της μεταφοράς τουριστών από το παραλιακό μέτωπο στην Κατερίνη και τα χωριά μας, έτσι ώστε να φέρουμε χιλιάδες τουρίστες στην τοπική μας οικονομία και να προσθέσουμε έσοδα για εκατοντάδες επαγγελματίες.

   

  «Ε»: Μιλάτε συνέχεια για το Βιοαέριο. Ποιον ενδιαφέρει τελικά; Μήπως είναι κάτι το εξωτικό και ανέφικτο;

  Θ.Λ.: Ενδιαφέρει τους πάντες:

  • Τους κτηνοτρόφους μας, που θα βρουν λύση στα λύματά τους
  • Τις επιχειρήσεις μας που κάνουν παραγωγή τροφίμων
  • Όσους νοιάζονται για το περιβάλλον
  • Όλους αυτούς που θα βρουν μόνιμη δουλειά
  • Όλους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και θα δουν τη θάλασσά μας να είναι ακόμη καλύτερα!

  Εμείς έχουμε την πρώτη ύλη και το σημείο. Αντί να περιμένουμε επενδυτές με το κιάλι, θα κινηθούμε επιθετικά προχωρώντας την επένδυση του Βιοαερίου, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για όλη μας την κοινωνία και φυσικά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, που θα επιστρέφουν ως έργα!

   

  «Ε»: Γιατί κάποιος να ψηφίσει Θανάση Λιακόπουλο στις 26 Μαΐου;

  Θ.Λ.: Τον καλώ να με ψηφίσει μόνο αν θέλει να γίνει η ζωή του καλύτερη. Αν θεωρεί πως σήμερα όλα είναι τέλεια γύρω του, δεν χρειάζεται να με ψηφίσει, έχει 3 επιλογές προσώπων που αντιπροσωπεύουν καθαρά όλα όσα μας έφεραν εδώ.

  Αν όμως θέλει να δει τον τόπο του να αλλάζει, να βελτιώνεται, να ανεβαίνει, να του προσφέρει καλύτερη ζωή και περισσότερες ευκαιρίες, τότε του ζητώ να μου δώσει την ευκαιρία να του αποδείξω ότι μπορώ να υλοποιήσω όσα ζητάει!

  Αν θέλει να ανοίξουν και πάλι πολλές δουλειές στον τόπο μας και σιγά σιγά να αρχίσουμε να φέρνουμε πίσω αυτούς που έφυγαν, τότε του ζητώ να μου δώσει την ευκαιρία να του αποδείξω ότι μπορώ να το πετύχω.

  Αν θέλει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του, τότε του ζητώ να μου δώσει την ευκαιρία να του αποδείξω πως μπορώ να το φέρω. Μπορούμε να φέρουμε την Αλλαγή με Σιγουριά που χρειάζεται η πλειοψηφία! Μαζί θα την πετύχουμε!

   

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!