Μετά από πολλαπλές καταγγελίες και οχλήσεις προς τους αρμόδιους, αυτές τις ημέρες ξεκίνησε ο καθαρισμός του σκουπιδότοπου που δημιουργήθηκε απέναντι από το Εθνικό Στάδιο. Εδώ και πολύ καιρό, αντί να αναβαθμίζεται η περιοχή αυτή της πόλης, η απερχόμενη δημοτική αρχή μετέτρεψε έναν χώρο στάθμευσης σε άτυπο σκουπιδότοπο. Όμως η πόλη μπορεί να κερδίσει ΠΟΛΛΑ από την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως και την αναβάθμιση του σημείου αυτού.

 Το πρόβλημα

Ο χώρος στάθμευσης απέναντι από το Εθνικό Στάδιο είναι επίσημα ενταγμένος στο Σχέδιο Πόλεως. Παρόλα αυτά εδώ και πολύ καιρό το σημείο αυτό μετατράπηκε σε χώρο απόρριψης μπάζων, αδρανών υλικών και κλαδιών δέντρων από τα κλαδέματα. Η εικόνα αυτή υποβάθμισε βάναυσα την περιοχή και άφησε απαράδεκτες εντυπώσεις σε όσους επισκέφτηκαν την πόλη μας κατά τη διάρκεια πανελλαδικών και διεθνών διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο.

 

 

 3 ερωτήσεις

Οι δημότες που κατοικούν στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου αλλά και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου της Κατερίνης ρωτούν εδώ και καιρό:

1.      Γιατί επέλεξε η απερχόμενη δημοτική αρχή να μετατρέψει έναν χώρο στάθμευσης σε σκουπιδότοπο;

2.      Τώρα, που μετά τις καταγγελίες μας, ο χώρος καθαρίζεται, που πηγαίνουν τα μπάζα που συλλέγονται; (Σε εταιρία αξιοποίησης αδρανών υλικών;) Έγινε κάποιος σχετικός διαγωνισμός;

3.      Γιατί δεν εφαρμόζεται το Σχέδιο Πόλεως και ο χώρος έχει εγκαταληφθεί;

 

 

4 λύσεις με απτά αποτελέσματα για τη ζωή όλων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος, που παρακολουθεί το θέμα εδώ και καιρό, δεν έμεινε στις καταγγελίες, αλλά έχει έτοιμες και 4 λύσεις που μπορούν να να βελτιώσουν ΑΜΕΣΑ τη ζωή μας:

 «Αντί να μετατρέπουμε κομβικά σημεία της πόλης σε σκουπιδότοπους, προτείνουμε:

Α. Οριοθέτηση χώρου απόρριψης μπάζων, αδρανών υλικών και κλαδιών σε άλλο σημείο, εκτός πόλεως. Διαγωνισμός προκειμένου αυτά να παραλαμβάνονται από εταιρίες που θα τα αξιοποιήσουν, με σεβασμό στο Περιβάλλον και έσοδα για τον Δήμο μας. Κυκλική Οικονομία στην πράξη, 1.

Β. Επίσης τα κλαδιά θα συγκεντρωθούν χωριστά, θα θρυμματιστούν και θα μετατραπούν σε λίπασμα. (Άραγε λειτουργεί ο θρυμματιστής που έχει αγοράσει ο Δήμος μας;) Κυκλική Οικονομία στην πράξη, 2

Γ. Άμεση διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης, προκειμενου να μετατραπεί σε:

·        Αναγκαίο συμπλήρωμα του Εθνικού Σταδίου, για να διεκδικήσουμε και άλλες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις

·        Περιφερειακό πάρκιγκ που θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης. Προτείνουμε με ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος για μία ημέρα ο δημότης να μπορεί να αφήνει εκεί το αυτοκίνητό του και σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ να έχει συνεχή δρομολόγια για να κατεβαίνει στο κέντρο. Έτσι θα εξοικονομήσει χρήματα, θα είναι στο κέντρο σε 3 λεπτά, αλλά παράλληλα θα διευκολύνουμε εκατοντάδες δημότες και θα μετατρέψουμε την περιοχή σε σημείο αναφοράς!

Δ. Τμήμα του νέου χώρου στάθμευσης θα διαμορφωθεί για τη στάθμευση λεωφορείων, προκειμένου όταν θέλουν τουριστικά λεωφορεία να επισκεφθούν την πόλη, να μπορούν να αφήσουν τους τουρίστες στο κέντρο και να παρκάρουν σε κοντινή απόσταση, χωρίς να ενοχλούν. Περιμένουμε χιλιάδες τουρίστες να έρθουν στην Κατερίνη από τη λύση αυτή, μιας και πολλές φορές η πόλη μας αποφεύγεται λόγω της έλλειψης λύσεων στάσης / στάθμευσης για τα λεωφορεία.

Επίσης σε αυτό το σημείο θα παρκάρουν τα λεωφορεία που θα φέρουν τουρίστες στην πόλη το καλοκαίρι, υλοποιώντας την πρότασή μας για εκδρομές τουριστών από το παραλιακό μέτωπο προς την πόλη από τον Μάιο ως και τον Σεπτέμβριο.

 Η Κατερίνη θα αλλάξει όχι με τεράστια ποσά, αλλά με Γνώση, Πρόγραμμα και Ενδιαφέρον! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»