Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα «Εγκεφαλικός Θάνατος & Μεταμόσχευση Οργάνων», με ομιλητή τον τ. Καθ. Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνο Καρακατσάνη.

Ωστόσο ύστερα από αντιδράσεις που υπήρξαν και επιστολές από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων Ιωάννη Φούζα και του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Γιώργου Παπαθεοδωρίδη, η εκδήλωση ακυρώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ομιλητή και αντικαταστάθηκε από την ομιλία του Φάνη Μαλκίδη με θέμα «Ελληνισμός: Υποταγή ή Αντίσταση».

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης με τον κ. Μαλκίδη, η Σχολή Γονέων αναφέρθηκε στο θέμα. Αναλυτικά στο δελτίο τύπου από την ομιλία του κ. Μαλκίδη αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η Σχολή Γονέων Κατερίνης από το καλοκαίρι του 2019 προγραμμάτισε και δημοσίευσε στην σελίδα της www.sxoligoneon.gr το τρέχον πρόγραμμα της περιόδου 2019-2020, στο οποίο την Δευτέρα 3-2-2020 είχε προγραμματιστεί να μιλήσει ο τ. Καθ. Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσάνης με το θέμα «Εγκεφαλικός Θάνατος & Μεταμόσχευση Οργάνων».

Η Σχολή Γονέων 15 ημέρες πριν την συγκεκριμένη εκδήλωση δέχτηκε πλήθος τηλεφωνημάτων και emails να ακυρωθεί η ομιλία. Όπως ήταν φυσικό ενημερώσαμε τον κ. Καθηγητή και από κοινού αποφασίσαμε την ματαίωση της.

Σε έκτακτο Δ.Σ. χθες Κυριακή 2-2-2020 αποφασίσαμε να μην δημοσιοποιήσουμε τις επιστολές του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων κ. Φούζα, του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Παπαθεοδωρίδη και την απαντητική επιστολή του κ. Κ. Καρακατσάνη, αλλά δηλώνουμε ότι όποιος ακροατής της Σχολής Γονέων το επιθυμεί, μπορεί να παραλάβει αντίγραφα με αίτηση του.

Η Σχολή Γονέων Κατερίνης στα 31 χρόνια λειτουργίας της έχει προσκαλέσει συνολικά 643 διακεκριμένους ομιλητές σε 579 εκδηλώσεις – ομιλίες, οι οποίοι εισηγήθηκαν Κοινωνικά. Παιδαγωγικά, Οικονομικά, Ιατρικά, Εθνικά, Ιστορικά, Θεολογικά, Στρατιωτικά και λοιπά επίκαιρα θέματα. Έτσι από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας της καθιερώθηκε ως Άτυπο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ως Σχολή σεβόμαστε τον καλεσμένο ομιλητή χωρίς απαραίτητα να «ασπαζόμαστε» τις όποιες απόψεις του. Γι’ αυτό δίνουμε τον λόγο στο κοινό στο δεύτερο μέρος κάθε εκδήλωσης, να  εκφράσει ερωτήσεις, απορίες ή αντιρρήσεις προς τον καλεσμένο ομιλητή, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση στο θέμα της εισηγήσεως.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια φίμωσης του τ. καθηγητού Πανεπιστημίου ΑΠΘ κ. Καρακατσάνη, μας βρίσκει αντίθετους. Η Ελευθερία έκφρασης και λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου σε Δημοκρατικές κοινωνίες».