Τί μαγειρεύουμε αύριο;


- 13 Ιουνίου 2018

  • Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα, ντομάτα και γιαούρτι

    Υλικά 
    6 μελιτζάνες φλασκές
    500γρ φέτα
    3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
    1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι
    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    Αλάτι, πιπέρι
    1 σκελίδα σκόρδο

    Εκτέλεση 
    Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Τι τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει το σκόρδο πολτοποιημένο. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200βαθμούς. Βγάζουμε τις μελιτζάνες και στρώνουμε από πάνω τους τη φέτα σε λεπτές φέτες. Από πάνω βάζουμε τις ροδέλες ντομάτας και στη συνέχεια απλώνουμε το γιαούρτι. Ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά.

     

    Νόστιμο και γρήγορο σουφλέ ζυμαρικών

     

    Υλικά
    250γρ κοφτό μακαρονάκι ή μίνι πέννες ή φαρφάλε
    4 φέτες του τοστ γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε μικρά κομματάκια
    200γρ φέτα θρυμματισμένη
    1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
    1 ½ ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
    1 αυγό

     

    Εκτέλεση
    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρέξ. Προσθέτουμε τη φέτα, τη μισή γραβιέρα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε σε αυτό το γάλα και αναμιγνύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα μας στα ζυμαρικά έτσι ώστε να πάει παντού, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

     

    Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

     

  • Δείτε επίσης...