Υλικά

    • 1 πακέτο σπαγγέτι
    • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    • γραβιέρα Σαν Μιχάλη Σύρου, τριμμένη

Για τον κιμά

  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε τετραγωνάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε τετραγωνάκια
  • 2 κολοκυθάκια φρέσκα, σε κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 400γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή κονκασέ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  1. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, σοτάρετε μερικά λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την ντομάτα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Κατόπιν ανακατεύετε το μαϊντανό.
  3. Βράζετε στο μεταξύ το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνετε, το βάζετε σε βαθιά πιατέλα ή μπολ, το ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και λίγο τριμμένο τυρί.
  4. Ρίχνετε από πάνω τον πολύχρωμο κιμά και σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση με τριμμένο τυρί, σερβιρισμένο ξεχωριστά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A.