Συστατικά για την τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα
300 γρ φιλέτο κοτόπουλο στήθος σε κύβους
10 τμχ λευκά μανιτάρια
1 κ.τ.σ μουστάρδα
1 ποτηράκι λευκό γλυκό κρασί ή ξηρό
1 κ.τ.γ κουρκουμά
1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
2 κ.τ.σ παρμεζάνα
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.τ.σ αλεύρι
θυμάρι
1 κ.τ.σ σχινόπρασο ή μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η συνταγή για την τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα

Αλατοπιπερώνουμε τις μπουκιές κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε και τινάζουμε καλά να φύγει το έξτρα αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και με ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.

Όταν πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τα αφαιρούμε και α βάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει στα τέσσερα, αν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο και βούτυρο.

Όταν θωρακιστούν τα μανιτάρια, ξαναβάζουμε τις μπουκιές κοτόπουλο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τον κουρκουμά και την μουστάρδα, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχινόπρασο και θα έχεις έτοιμη την πιο νόστιμη τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα.

 

 

 

 

 

Πηγή: petros-syrigos.com