Συστατικά

Για τη ζύμη

300 γρ. νερό, χλιαρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι

Για τη γέμιση

500 γρ. φέτα
2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

μέλι

σουσάμι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί τη μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξίδι το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα ζυμαράκια σε διάμετρο 15 εκ. και μοιράζουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη ρίγανη και κλείνουμε περιμετρικά σαν φάκελο ή σε σχήμα της αρεσκείας μας. Περνάμε ξανά με τον πλάστη.
Ψήνουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα και να ψηθεί καλά το ζυμάρι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τηγανόψωμα προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com