Το απλό και viral κόλπο για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις ξύλινες κουτάλες σας
Μια γυναίκα αποκάλυψε γιατί πρέπει πάντα να καθαρίζετε βαθιά την ξύλινη κουτάλα σας, αφού ανακάλυψε μαγειρικά λάδια να κρύβονται μέσα σε αυτή.
Η Σαντέλ Μίλα, από τη Μελβούρνη, μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο τη βλέπουμε να δοκιμάζει τη μέθοδο καθαρισμού του πρώην κριτή του MasterChef της Αυστραλίας, Ματ Πρέστον, μουλιάζοντας χρησιμοποιημένα ξύλινα κουτάλια σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, που φαινομενικά είναι καθαρά.
Το κόλπο είναι απλό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε τις πλυμένες ξύλινες κουτάλες σε βραστό νερό για έως και 20 λεπτά. Αμέσως θα δείτε τι λάδια διαρρέουν από το ξύλο. Προς έκπληξή της, η Σαντέλ βρήκε ένα στρώμα μαγειρικού λαδιού να εμφανίζεται στο νερό.
«Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε βαθιά την ξύλινη κουτάλα σας;», είπε. «Σύμφωνα με τον Ματ Πρέστον, η μέθοδός του έχει να κάνει με την αφαίρεση των μαγειρικών ελαίων που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών. Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις πόσα ήταν κρυμμένα εκεί», πρόσθεσε η Σαντέλ, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών.
«Το ζεστό νερό απελευθερώνει μαγειρικά λάδια που είναι παγιδευμένα στο κουτάλι. Το κρυφό λάδι θα επιπλέει στην επιφάνεια. Το μούλιασμα βοηθά βαθιά στον καθαρισμό του ξύλου, ενώ το συνηθισμένο πλύσιμο πλένει μόνο το εξωτερικό», συνέχισε.
Ο Πρέστον σκέφτηκε την ιδέα με το «τεστ του ξύλινου κουταλιού» πριν από πέντε χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει τις νοικοκυρές να ξέρουν πότε είναι η ώρα να πετάξουν την ξύλινη κουτάλα τους.
Εκείνοι που δοκίμασαν τη μέθοδο στο σπίτι, έμειναν αηδιασμένοι αφού παρατήρησαν ένα βαρύ στρώμα μαγειρικού λαδιού να εμφανίζεται πάνω από το νερό μέσα σε λίγα λεπτά.
Κάποιοι δε συμφωνούν με το κόλπο, ενώ άλλοι αποκάλυψαν πώς καθαρίζουν εκείνοι τις ξύλινες κουτάλες τους και τα ξύλα κοπής.
«Ποτέ δεν μουλιάζω το ξύλινο κουτάλι ή τις σανίδες μου. Πλένονται αμέσως με ζεστό σαπουνόνερο και τοποθετούνται σε μια σχάρα για να στεγνώσουν εντελώς στον αέρα», είπε κάποιος.
Ένας άλλος υποστήριξε ότι το μούσκεμα ή το πλύσιμο των ξύλινων κουταλιών θα «ανοίξει τα “κύτταρα” στο ξύλο και θα παγιδεύσει τρόφιμα και βακτήρια». Την ίδια στιγμή, μια γυναίκα πρότεινε να τα βάζουμε στον ήλιο: «Βάλτε τα στον ήλιο. Ο ήλιος κάνει θαύματα για βακτήρια σε μαγειρικά σκεύη και σανίδες».
Πηγή:iefimerida.gr