Πριν έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, το Burger Fest κάνει στάση στην Θεσσαλονίκη που δε φημίζεται μόνο για το καλό φαγητό, αλλά και για το ποιοτικό της burger. Από 18 έως 20 Μαΐου στη Δ.Ε.Θ. λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί το Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018, ενώ εκτός από τις πολλές και ποιοτικές συμμετοχές ξακουστών burger houses από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ιδιαίτερα έντονο θα είναι και το στοιχείο της διάδρασης είτε μέσω live cooking είτε μέσω των συναυλιών και των dj sets που συμπληρώνουν το συνολικό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, εντός του σαββατοκύριακου, από τις 16.00 ως τις 19.00, αναγνωρισμένοι chef θα δημιουργούν ζωντανά μπροστά στο κοινό πεντανόστιμα πιάτα με βάση το burger και όχι μόνο. Περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την πρωτότυπη διοργάνωση, μας έδωσε ο υπεύθυνος παραγωγής και booking του line up Πλούταρχος Βεργής:

Τί θα δούμε στο Burger Festival;
Θα απολαύσουμε γεύσεις και μυρωδιές από τα καλύτερα burger houses της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και live cooking από αναγνωρισμένους σεφ, θα ακούσουμε πολύ ωραίες συναυλίες από έξι εκλεκτούς προσκεκλημένους (1η μέρα: Kazoo & Toni Sfinos, 2η μέρα: Vanilla The Band & The Bon Viveurs, 3η μέρα: Baildsa & Locomondo), ενώ κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας θα φιλοξενούνται dj sets από γνωστά ραδιόφωνα (RadioNowhere, Mansta Radio, Beater.gr κα)

Όλα αυτά για το burger στη χώρα που ψηφίζει παραδοσιακά σουβλάκι;
Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Το burger έχει εξελιχθεί σε ένα φαγητό που έχει λατρέψει ο Έλληνας, όχι αδίκως. Είναι μία αμερικανική συνήθεια, αλλά αρέσει στον κόσμο και γι’ αυτό πραγματοποιείται σε δική του διοργάνωση. Θα το έβαζα σε μία κατηγορία από μόνο του, άσχετα αν όντως συγκαταλέγεται στο γενικότερο street food.

Πώς διαμορφώνεται αυτήν τη στιγμή ο χάρτης του burger στην Ελλάδα;
Η Θεσσαλονίκη έχει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της χώρας, τόσα ώστε να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, έναν πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων. Ένα από τα βασικά αιτήματα βέβαια, του κοινού που μας έστειλε πάρα πολλά μηνύματα όταν ανακοινώσαμε τη διοργάνωση ήταν να υπάρχει συμμετοχή και από την Αθήνα. «Έχουμε δοκιμάσει τα burger houses της Θεσσαλονίκης και είναι πολύ ωραία, αλλά θέλουμε να μας φέρετε κάτι καινούριο, που θα μας εκπλήξει.» Οπότε προσπαθήσαμε κι εμείς από την «αφρόκρεμα» των αθηναϊκών burger houses να φέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, έτσι ώστε στην αντίστοιχη διοργάνωση της Αθήνας τον Σεπτέμβριο να κάνουμε μία αντίστοιχη ανταλλαγή.

Γιατί να έρθει κάποιος στο Burger Fest; Τι θα ευχαριστηθεί;
Θα φάει πολύ και καλά, θα βρει άπειρες επιλογές, ακόμη και χορτοφαγικές, θα ακούσει ωραία μουσική, θα περάσει τέλεια!

Αντίστοιχα, μιλώντας για την ενότητα του live cooking, με τον σεφ του εστιατορίου Μαιτρ & Μαργαρίτα Λάμπρο Ρώσιο, εκμαιεύσαμε τις πρώτες πληροφορίες για τα πρωτότυπα burgers – δικές του προτάσεις που θα μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες:

«Γίνονται κάποιες κινήσεις για να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και να χρησιμοποιήσουμε υλικά που παράγει ο τόπος. Ο κόσμος ζητάει καινούργιες γεύσεις στο burger αλλά και γεύσεις που προέρχονται από την κουζίνα που ήδη γνωρίζει. Προσωπικά θα ετοιμάσω δύο εκδοχές burger. Το “θρακιώτικο” εξαιτίας της καταγωγής μου που θα αποτελείται από χειροποίητο ψωμάκι με προζύμι, χοιρινά μάγουλα σιγομαγειρεμένα με σάλτσα από μουστάρδα και βερίκοκο, λάχανο τουρσί και πίκλα κρεμμύδι και το “μεσογειακό” από μπιφτέκι από ζυγούρι, κρέμα από παντζάρι και κατσικίσια φέτα, πίκλα από καρότο.», εξηγεί ο σεφ Ρώσιος που θα μαγειρέψει την Κυριακή 20/05, 16:00-17:00.

Reader.gr