Άνοιξε τις πύλες της η 86η Εμποροπανήγυρη Κατερίνη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  στο Αιγινίο, η τελετή έναρξης της 86ης Εμποροπανήγυρης με μεγάλη επιτυχία.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, οι Βουλευτές Πιερίας, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοί, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.
Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από την Αντιδήμαρχο κ. Βασιλειάδου Ξανθίππη, ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου, του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου, της Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Μαυρίδου και του Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος χαρακτήρισε την εμποροπανήγυρη Αιγινίου ως το κορυφαίο εμπορικό και κοινωνικό γεγονός της Βόρειας Πιερίας, σημειώνοντας το πολλαπλασιαστικά οφέλη της τοπικής κοινωνίας. Συνεχάρη δε όλους τους πρώην Δημάρχους Αιγινίου που μκε τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλα τα προηγούμενα χρόνια έκαναν την εμποροπανήγυρη γνωστή σε όλη την Ελλάδα.
Ο κ.   Θόδωρος Καράογλου τόνισε πως το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει: κάθε πρωτοβουλία που δίνει ώθηση στην Περιφέρεια, που αξιοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και που αποτελεί εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
«Για αυτό και απόφαση μας είναι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Εμποροπανήγυρη Αιγινίου, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμισή της. Η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ. Τούτος ο λαμπρός θεσμός έχει ιστορία, παρόν και σας διαβεβαιώνω πως έχει πλούσιο μέλλον.  Πως ελπιδοφόρο μέλλον έχει η Μακεδονία, η Θράκη, ολόκληρη η Ελλάδα.  Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε που βαδίζουμε. Δίνουμε από κοινού μια μεγάλη μάχη για να σηκώσουμε την πατρίδα μας ψηλά.  Δίνουμε μια μάχη χαρακωμάτων, μια μάχη αξιοπρέπειας. Οι δυσκολίες μπορεί να μας επηρεάζουν, οι Έλληνες, όμως, δεν μάθαμε να σκύβουμε το κεφάλι», ανέφερε ο κ. Καράογλου.  
Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου που με τη συμμετοχή ορχήστρας Χάλκινων της Γουμένισσας παρουσίασε παραδοσιακά μουσικά κομμάτια.
Η τελετή των εγκαινίων έληξε με την κήρυξη της έναρξης της 86ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.