Στο εστιατόριο “St. Peter Stiftskulinarium” στην Αυστρία έχει κάτσει ο αυτοκράτορας Καρλομάγνος, ο Χριστόφορος Κολόμβος και ο Αμαντέους Μότσαρτ.

Χτισμένο μέσα στη μονή του Αγίου Πέτρου στην παλιά πόλη του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, το εστιατόριο St. Peter Stiftskulinarium μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρώτη αναφορά του συγκεκριμένου εστιατορίου υπάρχει σε κείμενα του Βρετανού ακαδημαϊκού Alcuin του York, καθώς εκεί φαίνεται πως έκατσε για να δειπνήσει το 803 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Καρλομάγνος.

Αν και το μεσαιωνικό κτίριο που βρίσκεται το εστιατόριο, έχει περάσει από πολλές ανακαινίσεις (όπως είναι λογικό), υπάρχουν ακόμα κάποιες πέτρινες αίθουσες που διατηρούν το τότε στιλ. Παράλληλα, έχει αναγνωριστεί και ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

https://www.instagram.com/p/BLQcVYBAJX5/?utm_source=ig_embed

 

Το σλόγκαν του εστιατορίου είναι “μακάριοι είναι εκείνοι που απολαμβάνουν”, ενώ ανέκαθεν αυτοί που το προτιμούσαν ήταν πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, αλλά και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και πολιτικοί. Κυρίως γιατί μπορούσαν να αντέξουν τις “τσουχτερές” τιμές του.

 

https://www.instagram.com/p/BHg5pVkg-jX/?utm_source=ig_embed

 

Εκεί έχουν κάτσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Αμαντέους Μότσαρτ, ο Γιόχαν Φάουστ, αλλά και πιο σύγχρονοι όπως ο Κλιντ Ίστγουντ και πολλοί άλλοι.

 

https://www.instagram.com/p/BzDKVM-o_iv/?utm_source=ig_embed

 

Ένα δείπνο σε μία από τις έντεκα αίθουσες του St. Peter Stiftskulinarium αποτελεί μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για τον καλεσμένο, ενώ στα πιάτα του εστιατορίου κυριαρχούν οι παραδοσιακές αυστριακές γεύσεις. Παράλληλα, είναι αρκετά διάσημο για τα κρασιά του, τα οποία παράγονται στο μοναστήρι.

 

https://www.instagram.com/p/B16js2rolud/?utm_source=ig_embed