Scroll to top

Το πρωινό του Άκη


- 13 Αυγούστου 2020

  •  

     

    Συστατικά

    300 γρ. πατάτες, με τη φλούδα
    αλάτι
    πιπέρι
    2 κ.σ. θυμάρι
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. βούτυρο
    100 γρ. mix τυριών, τριμμένα
    150 γρ. λουκάνικο
    4 αβγά
    1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

    Για το σερβίρισμα

    θυμάρι

     

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Τρίβουμε την πατάτα στον χοντρό τρίφτη χωρίς να την ξεφλουδίσουμε. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγει η περισσότερη υγρασία της και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
    Σε ένα τηγάνι 24 εκ. βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, εκτός φωτιάς, και βάζουμε μέσα τις πατάτες κάνοντας μια στρώση σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Μεταφέρουμε σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά.
    Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για επιπλέον 5 λεπτά προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το βούτυρο.
    Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε 50-70 γρ. από τα mix τυριών.
    Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.

    Κόβουμε το λουκάνικο σε μισοφέγγαρα και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αν το λουκάνικο δεν είναι πολύ λιπαρό θα χρειαστεί να προσθέσουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
    Χωρίζουμε τα 2 αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Κρατάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε 20-30 γρ. από τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε τα καυτά λουκάνικα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
    Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά στη φωτιά.
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σπάμε τα δύο αυγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να τηγανιστούν.
    Αφαιρούμε και σερβίρουμε τις πατάτες με τα αυγά, τα λουκάνικα, θυμάρι και σερβίρουμε.

     

     

     

    Πηγή: akispetretzikis.com

     

  • Δείτε επίσης...