Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και η «οικογένεια» του ελληνικού μπάσκετ ενώνουν δυνάμεις κατά της έμφυλης βίας
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και η «οικογένεια» του ελληνικού μπάσκετ ενώνουν δυνάμεις κατά της έμφυλης βίας. Στις εμφανίσεις των διαιτητών της Basket League η Γραμμή SOS 15900.
Με την εμφάνιση του ειδικού λογοτύπου της Γραμμής SOS 15900, στο αριστερό μανίκι της εμφάνισης διαιτητών και κατά τη διάρκεια των play off της Basket League, θα «ταξιδέψει» το μήνυμα κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών, τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος και με την αρωγή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, διατρανώνουν και ενισχύουν την προσπάθεια καταπολέμησης της έμφυλης και οικογενειακής βίας και εντός των αθλητικών χώρων.
Με αφορμή τη συνεργασία, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, στα γραφεία της ΕΟΚ στο Μαρούσι, όπου συμμετείχαν η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος Παντελής Ελευθεριάδης, η εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΕΟΚ Άννυ Κωνσταντινίδη και ο εκπρόσωπος του ΕΣΑΚΕ Ευθύμης Ρεντζιάς, παρουσία και των μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας και Πειραιά.
Τη συνέντευξη συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ιωάννου.
Όπως ανέφερε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με φορείς του αθλητισμού, μεταφέροντας το μήνυμα μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή βίας. Μέσω των τελικών αγώνων, οι διαιτητές της Basket League, θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές αυτού του μηνύματος, θυμίζοντας σε όλες και όλους ότι η υποστήριξη και η αλληλεγγύη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής κοινότητας και ότι η βία δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ, που το Υπουργείο μας «αγκάλιασε» με ιδιαίτερη θέρμη, θέλοντας μέσα από μία ακόμη δράση, να ενημερωθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι για τη Γραμμή SOS και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, ώστε να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, που ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή για νέες συνεργασίες και συμπράξεις, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του κοινού μας στόχου».
Ο Πρόεδρος της Ο.Δ.Κ.Ε. Παντελής Ελευθεριάδης, δήλωσε: «Σήμερα, ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα, φθάνοντας στο αποκορύφωμα του ελληνικού πρωταθλήματος, της Basket League. Σε συνεργασία με την ΕΟΚ απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ζητήσαμε να κάνουμε χρήση του λογοτύπου της Γραμμής SOS 15900 στις εμφανίσεις των διαιτητών. Η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο το οποίο μαστίζει την ελληνική κοινωνία, ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες, χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας. Ο Έλληνας διαιτητής είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας και έχοντας ως στόχο την απονομή δικαιοσύνης και μέσα στο γήπεδο, οφείλει και μέσα από την εμφάνισή του, να περάσει το μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και κυρίως την υφυπουργό κα Κεφάλα που μας συμπαραστάθηκε και μας έδωσε τη χαρά να υλοποιήσουμε αυτή τη δράση».
Εκπροσωπώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Άννυ Κωνσταντινίδου ανέφερε: «Τέτοιες δράσεις, πλέον, είναι απαραίτητες και όλοι πρέπει να συμμετέχουμε, καθώς είναι ένα κοινωνικό θέμα, το οποίο δυστυχώς βλέπουμε να αυξάνεται συνεχώς. Ως πρώην play maker, θεωρώ πώς όλοι πλέον πρέπει να δίνουμε «assist» στην ευρύτερη κοινωνία, ώστε να καταλάβουμε την έκταση του προβλήματος, που δεν αφορά μόνο γυναίκες αλλά και άνδρες. Ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει και να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια».
Κλείνοντας, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Ευθύμης Ρεντζιάς, δήλωσε: «Το επαγγελματικό μπάσκετ δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Θέλω να πω, συγχαρητήρια γι’ αυτήν την πρωτοβουλία και από πλευράς μας, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύω πως με μικρές – μικρές κινήσεις, στο τέλος γίνονται πολλά και η προσπάθεια γιγαντώνεται. Εύχομαι όλο αυτό να είναι μόνο η αρχή και όλοι μαζί ενωμένοι, όλο το μπάσκετ, να σταθούμε απέναντι σε κάθε είδους βία».