Υλικά

Για τη βάση
300γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτας
75γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
120γρ. γάλα
600γρ. κεράσια, ακαθάριστα
240γρ. φυτική κρέμα με 20% λιπαρά
200γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
70γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βάζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αλέθετε καλά, να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε σε μπολ και ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαστάσεων 24-26εκ., με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνετε μέσα το μίγμα της βάσης και με μια λεία επιφάνεια (π.χ. τον πάτο ενός ποτηριού) τη στρώνετε καλά.

Πλένετε και εκπυρηνώνετε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.

Βάζετε στο μπλέντερ το γάλα και περίπου τα 2/5 από τα κεράσια και πολτοποιείτε. Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιείτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και το τυρί.

Παράλληλα στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός αφρατεύετε τη φυτική κρέμα, χτυπώντας με το σύρμα για 1-1,5 λεπτό. Στη συνέχεια, την προσθέτετε στο υπόλοιπο μίγμα και με μια μαρίζ ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα κεράσια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα.

Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες και στη συνέχεια ξεφορμάρετε. Διακοσμείτε αν θέλετε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και ολόκληρα κεράσια και σερβίρετε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr