Υλικά

2 παντεσπάνια σοκολάτας διαμ. 22-25εκ. έτοιμα ή σπιτικά (για σπιτικό παντεσπάνι δείτε σχετική συνταγή)
220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
100γρ. τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας
60ml γάλα πλήρες
350γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
8 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού (έτοιμη από βαζάκι)
120ml Grand Marnier

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το γάλα πολύ καλά και το ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Αν η μους σοκολάτας είναι λίγο ρευστή, την αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε στη μους το τρίμμα σοκολάτας και ανακατεύετε.

Με πινέλο μουσκεύετε ελαφρά τα δυο παντεσπάνια με το Grand Marnier και απλώνετε πάνω στο καθένα από 4 κουταλιές πραλίνα.

Για την τούρτα: Τοποθετείτε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος κι απλώνετε πάνω του την μισή μους σοκολάτας. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνετε πάνω του την υπόλοιπη μους.

Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί και μετά είναι έτοιμη να τη σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να την πασπαλίσετε με λίγο τρίμμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή: olivemagazine.gr