Τρίτη σταθερά η καλλιέργεια του κριθαριού στη Ελλάδα στα σιτηρά
Μια καλή χρονιά-δεδομένων των συνθηκών- ήταν η περσινή, για το κριθάρι, που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι. Λόγω του ότι η ξηρασία δεν πρόλαβε να επηρεάσει την παραγωγή, οι αποδόσεις κυμάνθηκαν στα 350-500 κιλά/στρ., ενώ οι τιμές έφτασαν τα 32 λεπτά. Αν και τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε να μιλάμε για τις ευκαιρίες που προσφέρει στην καλλιέργεια αυτή η βυνοποίηση, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής κατευθύνεται στην κτηνοτροφία, αφοί οι ανάγκες στον τομέα αυτό είναι πολύ μεγάλες. Το κριθάρι καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου. Η μεγάλη εξάπλωσή του οφείλεται στο ότι διαθέτει διάφορους τύπους που το κάνουν ικανό να χαρακτηριστεί ως το φυτό με τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από όλα τα άλλα σιτηρά. Στην Ελλάδα καταλαμβάνει την 3η θέση μετά το μαλακό και το σκληρό στάρι.
Ωστόσο, η καλλιέργεια του κριθαριού με την πάροδο των ετών μειώνεται, η δε μείωση είναι αισθητή πλέον, τα τελευταία χρόνια…