Τρόποι αναζήτησης του Google όπου το 96% των ανθρώπων δεν γνωρίζουν!
Μπορεί να χρησιμοποιούμε κάθε μέρα τη μηχανή αναζήτησης της Google όμως το μόνο που γνωρίζουμε καλά, είναι πώς να κάνουμε μια απλή αναζήτηση την ώρα που η Google μάλιστα κρύβει πολλά μυστικά κόλπα στο μανίκι της!
Δείτε παρακάτω 15 χρήσιμα κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε με μόλις λίγα κλικ.
1. Το ένα ή το άλλο
Μερικές φορές δεν θυμόμαστε ακριβώς αυτό που θέλουμε να βρούμε. Αυτό, όμως, δεν χρειάζεται να δημιουργεί πρόβλημα. Απλά, πληκτρολογήστε διάφορες πιθανές εναλλακτικές, βάζοντας το or ή το σύμβολο |.
2. Ψάξτε χρησιμοποιώντας συνώνυμα
Η αναζήτηση με συνώνυμα είναι πολύ βολική στην διαδικτυακή αναζήτηση. Αν ψάχνετε για ιστοσελίδες με ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο, χρησιμοποιήστε το σύμβολο ~ στην αναζήτησή σας.
3. Αναζήτηση μέσα σε ιστοσελίδες
Μερικές φορές, μπορεί να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο σε μια ιστοσελίδα και να θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας ή απλά να ξαναδιαβάσετε. Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξαναβρείτε το άρθρο είναι να ψάξετε μέσα στην ιστοσελίδα. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και στην συνέχεια μια λέξη κλειδί ή ολόκληρη φράση από το άρθρο.
4. Η δύναμη του αστερίσκου
Χρησιμοποιήστε το σύμβολο του αστερίσκου * στην θέση μιας λέξης που δεν θυμάστε και θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.
5. Όταν λείπουν πολλές λέξεις
Αν δεν θυμάστε τις περισσότερες λέξεις της φράσης που ψάχνετε, δοκιμάστε να βάλετε ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία λέξη το AROUND. Για παράδειγμα, «Φαγητό AROUND(4) εστιατόριο».
6. Χρησιμοποιήστε χρονικό πλαίσιο
Για να βρείτε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας ορισμένης χρονικής περιόδου, χρησιμοποιήστε χρονικό πλαίσιο στην αναζήτησή σας, χρησιμοποιώντας αποσιωπητικά … ανάμεσα στις ημερομηνίες.
7. Ψάχνοντας για έναν τίτλο ή URL
Για να βρείτε τις λέξεις κλειδί ενός άρθρου, πληκτρολογήστε intitle: πριν από τον όρο αναζήτησης, χωρίς κενά μεταξύ τους. Για να βρείτε τις λέξεις από μια διεύθυνση URL, χρησιμοποιήστε to inurl:
8. Ψάχνοντας παρόμοιες ιστοσελίδες
Αν έχετε βρει κάτι στο διαδίκτυο που σας αρέσει πραγματικά πολύ και θέλετε να βρείτε παρόμοιες ιστοσελίδες, πληκτρολογήστε related: και μετά την ιστοσελίδα της ιστοσελίδας, χωρίς κενά μεταξύ τους.
9. Ολόκληρες φράσεις
Το να βάλετε σε εισαγωγικά την φράση που ψάχνετε, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε κάτι συγκεκριμένο με την σειρά που το πληκτρολογήσατε. Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε τις λέξεις Σκέφτομαι να χωρίς εισαγωγικά, η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει αποτελέσματα που οι λέξεις αυτές εμφανίζονται με οποιαδήποτε σειρά, ενώ αν πληκτρολογήσετε «Σκέφτομαι να« θα εμφανιστούν μόνο τα αποτελέσματα που οι λέξεις υπάρχουν με την συγκεκριμένη σειρά.
10. Ασήμαντη αναζήτηση λέξεων
Για να αφαιρέσετε τις ασήμαντες λέξεις από την αναζήτησή σας, απλά βάλτε ένα σύμβολο μείον «-» πριν από κάθε λέξη. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για μια ιστοσελίδα με ενδιαφέροντα βιβλία, αλλά δεν θέλετε να τα αγοράσετε, μπορείτε να γράψετε το εξής: «ενδιαφέροντα βιβλία -αγορά».
11. Αναζήτηση εικόνων, χρησιμοποιώντας εικόνες
Σε περίπτωση που θέλετε να βρείτε εικόνες παρόμοιες με κάποια που έχετε ήδη βρει, μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα και να πατήσετε στο εικονίδιο της κάμερας που βρίσκεται δεξιά στις Εικόνες Google ώστε να μεταφορτώσετε την αποθηκευμένη εικόνα ή να επικολλήσετε το url της.
12. Ερμηνεία λέξεων
Εάν δε γνωρίζετε την ερμηνεία μίας λέξης μπορείτε να την αναζητήσετε πληκτρολογώντας define: και αμέσως μετά τη λέξη. Σε περίπτωση που αναζητάτε την ετυμολογία της λέξης πληκτρολογείστε etymology:. και την λέξη
13. Εύρεση συγκεκριμένου φακέλου
Εάν γνωρίζετε ακριβώς τον τύπο του αρχείου που επιθυμείτε να βρείτε πληκτρολογείστε τον όρο που ψάχνετε και αφήνοντας ένα κενό προσθέστε το κείμενο filetype: και τον τύπο του αρχείου. Π.χ. βιογραφικό filetype: doc
14. Χρησιμοποιείστε το Google ως εργαλείο ορθογραφικού ελέγχου
Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι πως γράφεται μία λέξη μπορείτε να την πληκτρολογήστε στη θυρίδα αναζήτησης της Google ώστε να σας εμφανίσει ορθογραφικές προτάσεις.
15. Αναζήτηση παραγγελίας
Εάν θέλετε να δείτε σε ποια φάση βρίσκεται η αποστολή της παραγγελίας σας (λειτουργεί για UPS, USPS και Fedex) μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον αριθμό της παραγγελίας απευθείας στην μηχανή αναζήτησης.
Bonus!!!
Πληκτρολογείστε Atari Breakout στις Εικόνες Google για λίγη χαλάρωση!
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: newmoney.gr