Scroll to top

«Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ είναι σημείο αναφοράς για την Ευρώπη» – Εκδήλωση στην Κατερίνη για τα ανθρώπινα δικαιώματα (VIDEO & ΦΩΤΟ)


- 19 Ιανουαρίου 2020

 •  

  «Ανθρώπινα δικαιώματα στον 21ο αιώνα» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου.

  Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης και η πρώην γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Ελιά», χαιρέτισε επίσης η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, ενώ τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δήμητρα Αρίσση.

  Ξεκινώντας την τοποθέτησή της η κα Γιαννακάκη σημείωσε πως ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία είναι στον σκληρό πυρήνα της αριστερής σκέψης, είναι αέναος και δεν τελειώνει ποτέ. Επιπλέον αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο που έγινε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως το θέμα αυτό βρίσκεται πολύ χαμηλά στην ατζέντα της παρούσας κυβέρνησης.

  Πρόσθεσε δε πως σήμερα περνάμε σε μια άλλη γενιά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα για το περιβάλλον ή τον πολιτισμό. «Η οπισθοχώρηση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο» σημείωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων και υπογράμμισε πως χρειάζεται συνεχής εγρήγορση σε θέματα όπως το προσφυγικό ή οι φυλακές. «Πρέπει να αναδεικνύουμε τα ψεύδη με τα οποία ανήλθαν στην εξουσία και το τι κάνουν αυτοί τη στιγμή» κατέληξε.

  Από την πλευρά του ο κ. Αρβανίτης τόνισε πως σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γίνεται ένας πόλεμος απέναντι στην ακραία δεξιά. Όπως είπε, αυτό που διαχωρίζει αριστερά και δεξιά είναι ο τρόπος αναδιανομής του πλούτου και στη μάχη αυτή χάνονται δικαιώματα, καθώς οι «πάνω» προσπαθούν να χτυπήσουν δικαιώματα ώστε να μην μπορούν να διεκδικούν οι «κάτω». Τα μεγάλα συμφέροντα προσπαθούν να αλλοιώσουν την αντίληψη του κόσμου δημιουργώντας πάντα εχθρούς.

  «Σε αυτή την τεράστια ιδεολογική μάχη όποιος θεωρεί πως έχει το απόλυτο της αριστεράς είναι αντεπαναστάτης, προβληματικός και δημιουργεί πρόβλημα στη μεγάλη σύγκρουση» υπογράμμισε.

  Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια μέσα σε πέντε μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ. Μάλιστα χαρακτήρισε ως αδέξιους, τυχοδιώκτες και ερασιτέχνες όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εξουσία. «Ο κ. Μητσοτάκης δηλητηρίασε ένα μέρος του πληθυσμού με το μίσος και τον φόβο και τώρα εισπράττει ότι διακινούσε όλα αυτά τα χρόνια».

  Ο κ. Αρβανίτης πρόσθεσε πως σήμερα χτυπιέται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, καθώς δεν προβάλλονται ειδήσεις όπως η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ

  «Το καράβι αυτό έχει ιστορική ευθύνη να πάει τον λαό μπροστά» υπογράμμισε αναφερόμενος στην παράταξη και τη διεύρυνσή της υπενθυμίζοντας τις συμμαχίες που υπήρξαν κατά το παρελθόν στον χώρο της αριστεράς. «Στην Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο» πρόσθεσε.

  Επισήμανε πως όσο περνά ο καιρός η ακραία δεξιά θα γίνεται πιο βίαιη. «Στην Ευρώπη, όπου γίνεται η μεγάλη μάχη των δικαιωμάτων, κοιτούν όλοι την Αθήνα και την Ελλάδα, που έχει ένα κόμμα με δύναμη και ηγέτη. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημείο αναφοράς. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα διεθνή και η αριστερά να διεκδικήσει αυτό που έκανε στην Ελλάδα, τη διακυβέρνηση και την εξουσία για την ευημερία των ανθρώπων».

  Κλείνοντας ο κ. Αρβανίτης δήλωσε αισιόδοξος πως θα ζήσουμε την ανατροπή στην Ευρώπη.

  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

   

   

  Gallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slide

   

  Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της εκδήλωσης η κα Γιαννακάκη και ο κ. Αρβανίτης έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ερωτώμενος ο κ. Αρβανίτης σχολίασε και το θέμα της πρότασης της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  Δείτε το βίντεο:

   

   

   

   

   

   

 • Δείτε επίσης...