Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο, που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.

Υλικά

200 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα
200 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
6 φέτες τυρί
80 γραμμ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
3-4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βάζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι μαζί με 3-4 κουταλιές νερό και το αχνίζω μέχρι να μαλακώσει. Βάζω τις φέτες τυριού την μια επάνω στην άλλη και κόβω σε τετράγωνους κύβους (περίπου 12-14 κύβους).

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, την μοτσαρέλα και το αυγό. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι, το τσίλι, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω προσθέτοντας πασπαλιστά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω τα υλικά του παναρίσματος. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και παίρνω μικρές δόσεις με ένα κουτάλι της σούπας. Πιέζω το μείγμα στις παλάμες μου και τοποθετώ στο κέντρο ένα κύβο τυριού. Κλείνω καλά και «κυλάω» το κεφτεδάκι στο μείγμα παναρίσματος. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τηγανίζω τα κεφτεδάκια για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr