Η UNICEF κάθε χρόνο απονέμει βραβείο με τη φωτογραφία της χρονιάς, το οποίο δίνεται σε φωτογράφους που αποτυπώνουν καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών παγκοσμίως.

Το φετινό βραβείο της UNICEF δόθηκε στον Έλληνα φωτογράφο, Αγγείο Τζωρτζίνη.

«Αυτό το συγκινητικό στιγμιότυπο είναι η φωτογραφία της Χρονιάς της UNICEF: Η νικητήρια εικόνα δείχνει την έξοδο παιδιών από το φλεγόμενο στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου», αναφέρει ο Οργανισμός σε ανάρτηση στο Facebook.

 

 

Ποιος είναι ο φωτογράφος Άγγελος Τζωρτζίνης

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Leica Academy of Creative Photography και έκτοτε εργάστηκε κυρίως ως ανεξάρτητος φωτογράφος. Είχε βρεθεί στη Γεωργία και στον σεισμό της Αϊτής το 2010, την «Αραβική Άνοιξη» στο Κάιρο και τον πόλεμο στη Λιβύη. Η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι η κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στη χώρα του αναφέρει η UNICEF στο βιογραφικό του φωτογράφου.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στo Facebook, ο κ. Τζορτζίνης ευχαριστεί τη UNICEF αλλά και συναδέλφους-φίλους του για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. «Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά», γράφει και εύχεται το επόμενο έτος να είναι καλύτερο για όλους.