Υλικά
90 γρ. αλεύρι φαρίνα
40 γρ. αλεύρι κινόα
30 γρ. ρυζάλευρο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
60 γρ. πούδρα λευκού αμυγδάλου
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
60 ml γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού
60 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαύρη σοκολάτα
30 γρ. κράνμπερι

Διαδικασία
Προετοιμασία των βαφλοκούκις: Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε τα αλεύρια, μια πρέζα αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα. Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας τα κομματάκια σοκολάτας και τα κράνμπερι.

Ψήσιμο των βαφλοκούκις: Προθερμαίνουμε μια βαφλιέρα. Χρησιμοποιούμε τις πλάκες βαφλιέρας που έχουν σχήμα τα ατομικά μικρά βαφλάκια. Λαδώνουμε καλά τη βαφλιέρα και ψήνουμε τα βαφλοκούκις. Όταν είναι έτοιμα, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Θα διαπιστώσουμε ότι είναι αφράτα σαν τις βάφλες και τραγανά όπως τα κούκις!

 

Πηγή: olivemagazine.gr