Scroll to top

Βακτηριακή κολπίτιδα: Ο τρόπος να την αντιμετωπίσετε είναι απλός και γρήγορος


- 4 Αυγούστου 2020

 •  

   

  Ο γυναικείος οργανισμός είναι ιδιαίτερος και πολύπλοκος. Αυτό οφείλεται στις ορμόνες οι οποίες επηρεάζουν όλες τις λειτουργίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς άλλωστε από αυτές ξεκινούν όλα. Η έμμηνος ρύση όπως και η εμμηνόπαυση είναι σημεία αναφοράς στη ζωή μας καθώς επίσης και τυχόν δυσλειτουργίες και λοιμώξεις που προκαλούνται κατά καιρούς. Και για κάποιες από εμάς είναι συχνές.

  Η ενημέρωση σχετικά με τυχόν μολύνσεις επιβάλλεται να γίνεται νωρίς, τόσο ώστε να αποφευχθούν όσο και για να αντιμετωπιστούν σωστά. Αυτό σημαίνει πως κάθε έφηβη πρέπει να γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζει την ευαίσθητη περιοχή και κατά προέκταση να την προστατεύει. Παράλληλα πρέπει, κι αυτό ισχύει και για τις ενήλικες γυναίκες, να αντιλαμβάνεται τα σημάδια που υποδεικνύουν πως κάτι δεν πάει καλά και να επικοινωνεί αμέσως με τον γυναικολόγο.

  Αν λοιπόν είστε μητέρα θα πρέπει αμέσως μετά την πρώτη περίοδο να συζητήσετε με την κόρη σας για όλα όσα ενδέχεται να αντιμετωπίσει. Και πιστέψτε μας δεν είναι μόνο μια τυχόν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Είναι και οι μολύνσεις-λοιμώξεις. Οι περισσότερες μολύνσεις μάλιστα έχουν άκρως ενοχλητικά συμπτώματα. Δεν θα πρέπει όμως να μας πιάνει πανικός αλλά ούτε να τα αγνοούμε. Γιατί και στις δύο περιπτώσεις δεν θα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε σωστά και αποτελεσματικά. Καλούμε αμέσως τον γυναικολόγος μας και κλείνουμε μαζί του ραντεβού. Είναι ο μόνος που θα απαντήσει σε όλα μας τα ερωτηματικά και θα μας δώσει τη λύση.

  Μία από τις πιο συχνές μολύνσεις όπως είναι η βακτηριακή κολπίτιδα. Όλες έχουμε ταλαιπωρηθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας από αυτή, ανεξάρτητα από την ηλικία.

  Πώς την αναγνωρίζετε; Χάρη στον έντονο κνησμό στην περιοχή του κόλπου, τις αυξημένες δύσοσμες, γκριζόλευκες εκκρίσεις και τη δυσφορία. Αμέσως μόλις νοιώσετε κάποιο από τα συγκεκριμένα συμπτώματα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγος σας ώστε να σας κατευθύνει και να σας δώσει τη σωστή θεραπεία.

  Κι αν αναρωτιέστε που οφείλεται η βακτηριακή κολπίτιδα οι ειδικοί είναι και πάλι εδώ για να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση: Δημιουργείται επειδή διαταράσσεται η φυσιολογική ισορροπία των βακτηρίων του κόλπου από τις κολπικές πλύσεις, τους νέους ή πολλαπλούς συντρόφους και τα αντιβιοτικά.

  Όσον αφορά τώρα στην αντιμετώπισή της υπάρχει μια αγωγή που θα σας σώσει. Πρόκειται για το Aquasol Femina Bacterial Vaginosis. Μια εξειδικευμένη φόρμουλα σε μορφή γέλης που δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στον κολπικό βλεννογόνο αντιμετωπίζοντας δραστικά τα συμπτώματα.
  Τι ακριβώς κάνει το Aquasol Femina Bacterial Vaginosis: Αρχικά δεν επιτρέπει σε βακτήρια και μικροοργανισμούς να προσκολληθούν στο βλεννογόνο. Ισορροπεί το pH και ταυτόχρονα την οξύτητα του κόλπου αλλά και τη χλωρίδα του, δημιουργώντας μια φυσιολογική κατάσταση. Εξαφανίζει την δυσάρεστη οσμή και ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως είναι ο κνησμός, ο ερεθισμός και οι εκκρίσεις.

   

   

   

  Η δράση του οφείλεται στην σύνθεση του η οποία αποτελείται από γαλακτικό και υαλουρονικό οξύ, αλλαντοΐνη, πανθενόλη, βιταμίνη Ε, ινουλίνη και τον φυσικό πολυσακχαρίτη Teflose.

  Πως το χρησιμοποιείτε: Εφαρμόζετε μικρή ποσότητα στον κόλπο και την περιβάλλουσα κολπική περιοχή. Εναλλακτικά, μπορείτε να την απλώσετε και εσωτερικά με τη χρήση των απλικατέρ που υπάρχουν στη συσκευασία αλλά και να την συνδυάσετε με οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη περίοδο.

  Αναζητείστε το Aquasol Femina για τη βακτηριακή κολπίτιδα σε όλα τα φαρμακεία.

   

  Πηγή:faysbook.gr