Υλικά

235ml κρόκους αυγών

325 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

175ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

75 γραμμάρια βούτυρο κλαριφιέ αγελαδινό

250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

10 γραμμάρια σαλέπι σκόνη

5 γραμμάρια μαστίχα σκόνη

5 γραμμάρια κανέλα

2 γραμμάρια γαρύφαλλο

 

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε όλα τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα με το φτερό και αφρατεύουμε ελαφρά τη ζάχαρη και τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα. Αναμιγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και αυτά. Εντωμεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 170ο C. Τοποθετούμε το μίγμα σε τσέρκι ή σε φόρμα μιας χρήσης κατά προτίμηση και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.

 

 

 

Πηγή: topontiki.gr