Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο του Βελιγραδίου, εκφράζοντας τη στήριξή τους στο αίτημα των φοιτητών για πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Η διαδήλωση, αρχικά οργανωμένη από φοιτητές, έλαβε δραματική τροπή όταν έληξε το τελεσίγραφο που είχαν απευθύνει στην σερβική κυβέρνηση.
Οι φοιτητές είχαν απαιτήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών μέχρι τις 9 μ.μ. Όταν η διορία έληξε χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση, οι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι «από τώρα και στο εξής οι κινητοποιήσεις παύουν να είναι φοιτητικές» και κάλεσαν τους πολίτες να «λάβουν την τύχη στα χέρια τους».
Χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το προεδρικό μέγαρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου.
Η κατάσταση ήταν τεταμένη γύρω από το προεδρικό μέγαρο, ενώ στο κέντρο της πόλης είχαν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με τεθωρακισμένα τζιπ, σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της έντασης στην πρωτεύουσα της Σερβίας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ