Ρεπορτάζ  Γιάννης Τσιμπονίδης

Οι εκπρόσωποι της δράσης Action in Greece με επικεφαλής την Πρόεδρό της κ. Σοφία Στάμου επισκέφτηκαν από τις 28 Απριλίου 2023 την Πιερία, για την ένταξη της στο Ανθολόγιο της ελληνικής γαστρονομίας.
Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης των προϊόντων της ελληνικής γαστρονομίας διακρίθηκε και επιβραβεύτηκε με πέντε αστέρια ο μελισσοκόμος Αμφιλόχιος Καρακάσης, που δραστηριοποιείται στη Μεθώνη Πιερίας, ιός του πατρός Ευάγγελου Καρακάση, που ως γνωστόν επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία, δραστηριοποιείται και στην τέχνη της μελισσοκομίας στον τόπο μας, διαφημίζοντας παράλληλα την Πιερία μας. Τα προϊόντα του, μέλι, γύρη, βασιλικός πολτός και πρόπολη σε δισκία, μια ιδιαίτερη καινοτομία, ξεχώρισαν για την υψηλή ποιότητά τους.
Η αναγνώριση αυτή είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη εκτίμηση και καταξίωση των προϊόντων της Πιερικής γης και ενθάρρυνση για τον τοπικό κλάδο της μελισσοκομίας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Αμφιλόχιο Καρακάση για την σπουδαία του διάκριση και εκτιμώ ότι το μέλλον στον κλάδο αυτό του ανήκει!