Η ηθοποιός Ζώγια Σεβαστιανού προχώρησε σε μια καταγγελία σοκ για τρεις πολύ γνωστούς ανθρώπους του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Η καταξιωμένη ηθοποιός με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη, προχώρησε σε μια δημόσια αποκάλυψη μέσω μιας ανάρτησή της στο Facebook.

Συγκεκριμένη, δημοσίευσε ένα κείμενο το οποίο ωστόσο κράτησε ανοιχτό μόνο για τους φίλους της, κατήγγειλε τον Θύμιο Καρακατσάνη, ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή, τον σκηνοθέτη Γιώργη Χριστοφυλάκη καθώς και τον Νίκο Πιλάβιο, τον αγαπημένο «παραμυθά» των παιδιών.

 

 

Η ανάρτηση της ηθοποιού έγραφε:

«Ότι στο χώρο μας (όπως και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους) συνέβαινε και συμβαίνει από παρενόχληση έως κακοποίηση κάθε είδους, είναι γνωστό και κανείς μας δεν πέφτει απ’τα σύννεφα. Κι επειδή υποψιάζομαι ότι ο Κιμούλης πάει να γίνει, όχι άδικα, το εξιλαστήριο θύμα, παραθέτω κάνα δυο ονοματάκια ακόμα, από τα οποία είχα προσωπική εμπειρία παρενόχλησης. Νίκος Πιλάβιος (ναι, ο συμπαθέστατος κυριούλης με τις εκπομπές για παιδιά}, Θύμιος Καρακατσάνης (καθόλου συγχωρεμένος), Γιώργης Χριστοφυλάκης (προοδευτικός σκηνοθέτης).

Απλώς τότε αυτή η κατάσταση θεωρούνταν κανονική στο χώρο και το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να απομακρυνθείς. Σίγουρα όχι να καταγγείλεις μια και το να “σου την πέσει” κάποιος στον εργασιακό χώρο δεν ήταν δα κι έγκλημα!

Άσχετα αν αυτός ο κάποιος είχε την εξουσία του εργασιακού σου μέλλοντος και την εκμεταλλευόταν μέχρις εσχάτων. Το να γίνει λοιπόν μια κίνηση να στιγματιστεί τουλάχιστον, αυτή η διεστραμμένη κανονικότητα, μόνο θετικά μπορώ να το δω. Και μπράβο στη #ΖεταΔουκα που το ξεκίνησε. Είναι πολύ σημαντικό να φοβηθούν. Και μόνο γι’αυτο αξίζει!

Υ.Γ. Τροποποιώ την ανάρτηση για να προσθέσω και τις απειλές που μου έστειλε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Σκορδάλης, όταν απαίτησα τα δεδουλευμένα μου, οι οποίες (απειλές) υπάρχουν στο κινητό μου για όποιον αμφιβάλλει», έγραψε η Ζώγια Σεβαστιανού».

 

 

Ποιος είναι ο Νίκος Πιλάβιος

Ο Νίκος Πιλάβιος μεγάλωσε γενιές παιδιών με τα παραμύθια του. Η πρώτη επαφή του με το θέαμα έγινε όταν εκείνος ήταν μόλις οκτώμισι ετών. Με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πέτρου στο έργο «Η νεράιδα του χιονιού» του Άντερσεν, στον παιδικό θίασο Κατερίνας το Νοέμβριο του 1951 άρχισε ως ηθοποιός την καριέρα του. Από εκείνη τη χρονιά μέχρι το 1959 πρωταγωνιστούσε συνεχώς στο θέατρο.

Σε ηλικία 17 ετών κι ενώ φοιτούσε στο Γυμνάσιο, μπήκε πρώτος στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα το καλοκαίρι του 1963. Τον Ιανουάριο του 1966 μετά και από την θητεία του στο στρατό, έφυγε για το Λονδίνο όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο «Royal Academy of Dramatic Art» και παρακολούθησε όλες τις παραστάσεις. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, άρχισε την επαγγελματική του καριέρα ως ηθοποιός με το θίασο της Έλλης Λαμπέτη και το έργο του Τζ. Μπέρναντ Σώου «Αγία Ιωάννα».

Τον Απρίλιο του 1967 έφυγε στο εξωτερικό και λίγο αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα του και άρχισε να δουλεύει στο θέατρο, με διάφορους θιάσους, στο ραδιόφωνο και αργότερα στην τηλεόραση πάντα ως ηθοποιός μέχρι το 1974.

Ένα χρόνο αργότερα δημιούργησε την ραδιοφωνική εκπομπή «Παιδική Ραδιοφωνική Βιβλιοθήκη» στο Ά Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η επιτυχία μάλιστα αυτής της εκπομπής που παιζόταν τρεις φορές την εβδομάδα ήταν η αφορμή για να του αναθέσουν όλη τη δημιουργία του παιδικού προγράμματος του ραδιοφώνου.

Η απήχηση που είχε εκείνο το πρόγραμμα έκανε την τότε Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ να τον προσλάβει τον Ιούνιο του 1978 στην τηλεόραση για να φτιάξει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΤ1. Έκανε πάρα πολλές εκπομπές ανάμεσα σε αυτές και τον «Παραμυθά» κ.ά.

Τον Ιούνιο του 1987 παραιτήθηκε από την ΕΡΤ και ίδρυσε την εταιρεία «ΣΑΪΤΑ» με αντικείμενο την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και βιντεοκασετών, η οποία έχει κάνει ένα μεγάλο αριθμό παραγωγών σε κρατική και ιδιωτική τηλεόραση.

 

 

 

Πηγή: youweekly.gr