pierikos-1Προσπάθησε αλλά…
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 1-1
Δίκαιο το αποτέλεσμα

Τα προβλήματα δεν επέτρεψαν τον Πιερικό του Γιώργου Χατζάρα να ξεκινήσει με το δεξί τη φετινή χρονιά και έτσι τελικά ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ιστορικό σύλλογο του Πειραιά, Εθνικό. Οι Κατερινιώτες προσπάθησαν για τη νίκη, απέναντι στο καλοδουλεμένο και ομοιογενές σύνολο του Νίκου Γκουλή. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Πειραιώτες δεν άλλαξαν πολλά πρόσωπα από την περσινή τους ομάδα και έτσι είχαν μεγαλύτερη συνοχή στις γραμμές τους, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και μεγαλύτερη αρμονία στις κινήσεις τους. Από την άλλη ο Γιώργος Χατζάρας είχε να αντιτάξει απέναντι στα θετικά στοιχεία του αντιπάλου, τη διάθεση των ποδοσφαιριστών του, την δουλειά 90 περίπου ημερών και τη βοήθεια του κόσμου που βρέθηκε και πάλι στην πρεμιέρα στο πλευρό της ομάδας του. Είχε όμως να αντιμετωπίσει και την απουσία του καλύτερου παίχτη του, με βάση την εικόνα στα φιλικά παιχνίδια Μιλόσκοβιτς, αυτήν του έμπειρου Λόπεζ και τα προβλήματα τραυματισμών του Χατζή και του Μήτρου που μπορεί να έπαιξαν για μικρό χρονικό διάστημα, (και όσο τους επέτρεψαν τα προβλήματά τους) αλλά δε μπόρεσαν να προσφέρουν αυτά που ήθελαν τόσο οι ίδιοι, όσο και ο προπονητής τους. Ο Πιερικός ατύχησε να βρεθεί πίσω στο σκορ σε μια ανύποπτη φάση για γκολ και μετά από παιχνίδι που έπαιξε η μπάλα στον Γιώργο Γουμάγια, για να καταφέρουν οι Πιεριείς να ισοφαρίσουν σε πέναλτι που υπέπεσε ο Χανιώτης και ευστόχησε ο Πουλάκος. Στις κυριότερες φάσεις του αγώνα ο Εθνικός απείλησε πρώτος την εστία του Γουμάγια στο 5΄, όταν σε κεφαλιά του Σύρου η μπάλα πέρασε άουτ και ο Πιερικός απάντησε αμέσως μετά, όταν  Πέντα και τον Γκόνι συνεργάστηκαν και το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος, πέρασε άουτ. Στο 33΄οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν σε σουτ του Χανιώτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τασίδη, πήρε μια περίεργη ψηλοκρεμαστή τροχιά και περνώντας πάνω από τον Γουμάγια έγινε το  0-1. Στο πρώτο λεπτό του 2ου μέρους και σε σέντρα του Μασμανίδη από αριστερά, ο Χανιώτης με προβολή προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Γουμάγιας απέκρουσε και στη συνέχεια με διπλή προσπάθεια, μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Πιερικός ισοφάρισε στο 56΄ όταν σε κόρνερ του Πέντα από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χανιώτη και ο διαιτητής Τοπούζης έδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πουλάκος που με άψογο σουτ στη αριστερή γωνία του Συμεωνίδη ισοφάρισε για τον Πιερικό σε 1-1. Ο Σύλλογος της Πιερίας πίεσε στη συνέχεια και έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν από κόρνερ του Πέντα, ο Παπαγεωργίου με γυριστό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Εθνικού. Οι γηπεδούχοι μετά το 75΄ ισορρόπησαν το παιχνίδι και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 78’ όταν μετά από φάουλ του Εθνικού ο Ουαταρά με γυριστό συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία του Πιερικού με τον Γουμάγια και την Πιερική άμυνα να είναι εξουδετερωμένοι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τοπούζης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΙ: Θανασακούδης (Μακεδονιάς), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
4ος: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Την κίτρινη κάρτα του Τοπούζη αντίκρισαν οι  Πέντα, Πουρτουλίδης για λογαριασμό του Πιερικού και οι Κορακάκης, Σύρος, Σιλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης, του Εθνικού.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Χατζάρας): Γουμάγιας, Γουσούλης, Δήμου, Γιάννης Λαζαρίδης (53’ Μήτρου), Τασίδης, Παπαγεωργίου, Γκόνι (46’ Γκουγκουλιάς), Πουρτουλίδης, Πέντα, Χατζής (39’ Κώστας Λαζαρίδης), Πουλάκος.
Στον πάγκο: Καρακούτσης, Κοντέων, Κωνσταντινίδης, Αμπράμοβιτς.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡ. (Νίκος Γκουλής): Συμεωνίδης, Γκράιμς, Σύρος, Κοκκίνης, Παγώνης, Κορακάκης, Σιλιγαρδάκης, Στρατάκης, (62’ Τσεμπερίδης) Φαρινόλα (80’ Χαϊκάλης), Χανιώτης, Μασμανίδης (71’ Ουαταρά).
Στον πάγκο: Παγούδης, Παστός, Ψιάνος, Βιδάλης.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΣ Γιάννενα-Πανθρακικός 13/9
Εθνικός Αστ.-Αν. Καρδίτσας 2-1
Θρασύβουλος-Ιωνικός 4-1
Παναιτωλικός-Τρίκαλα 1-0
Αγροτικός Αστ.-Ηλιούπολη 1-0
Δόξα Δράμας-Καλλιθέα 2-0
Βέροια-ΟΦΗ  1-0
Λεβαδειακός-Διαγόρας  0-1
Πιερικός-Εθνικός 1-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Θρασύβουλος Φυλής  3
2 .Δόξα Δράμας  3
3 .Εθνικός Αστέρας  3
4 .Διαγόρας Ρόδου  3
5 .Αγροτικός Αστέρας  3
6 .Βέροια  3
7 .Παναιτωλικός  3
8 .Εθνικός Πειραιώς  1
9 .Πιερικός 1 1 10 Γιάννινα 0
11. Πανθρακικός 0
12 .Αναγέννηση Καρδίτσας  0
13 .Ηλιούπολη   0
14 .Λεβαδειακός  0
15 .ΟΦΗ  0
16 .Τρίκαλα  0
17 .Καλλιθέα  0  
18 .Ιωνικός  0
ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός αγωνίζονται Δευτέρα 13/9.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αγροτικός Αστ.-Παναιτωλικός
Τρίκαλα-Λεβαδειακός
Ηλιούπολη-Πιερικός
Διαγόρας-Θρασύβουλος
Εθνικός Πειρ.-ΠΑΣ Γιάννινα
Ιωνικός-Δόξα Δράμας
Πανθρακικός-Βέροια
Καλλιθέα-Εθνικός Αστ.
ΟΦΗ-Αν. Καρδίτσας

Γιώργος Χατζάρας (προπονητής Πιερικού): Ήταν μια δύσκολη πρεμιέρα για μας καθώς είχαμε αρκετά προβλήματα πριν ακόμη εμφανιστούμε στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, ιδίως στο πρώτο μέρος και φανήκανε περισσότεροι οι αδυναμίες μας παρά τα προτερήματά μας. Ο Εθνικός είναι μια πάρα πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, από τις τοπ της κατηγορίας. Πιστεύω ότι ήταν το πιο άσχημο ημίχρονο μας για φέτος. Ρισκάραμε με τη συμμετοχή του. Αλλιώς στήναμε την ομάδα στην προετοιμασία και αλλιώς αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε, χωρίς τον Μιλόσκοβις και τον υγιή Χατζή. Κάναμε αναγκαστικές αλλαγές. Στο β’ μέρος τα παίξαμε όλα για όλα, ρισκάραμε, αλλάξαμε τακτική, γίναμε πιο επιθετικοί και για 20-25 λεπτά ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Στο τέλος όμως δυσκολευτήκαμε γιατί παίζαμε στην ουσία και με 8 παίκτες. Είναι παρα πολύ σπουδαίος ο βαθμός γιατί είχαμε έναν αξιόλογο αντίπαλο που μας πίεζε. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία, παρά το γεγονός ότι αν το λέγαμε πριν την πρεμιέρα, δε θα ήμασταν ικανοποιημένοι. Τα παιχνίδια όμως είναι σαν τις γέννες. Δε ξέρεις τι θα βγει. Πήραμε ένα βαθμό και είμαστε ευχαριστημένοι. Εύχομαι τα καλύτερα στον Εθνικό. Εμείς κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.