FILOXENIAΣτα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών που η Εστία Πιερίδων Μουσών πραγματοποιεί εδώ και πολλά χρόνια με τα τμήματά της, φιλοξένησε με την ευκαιρία της εορτής της απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης, το Μουσικό συγκρότημα «Ανατολική Μεσόγειος» του Μιχάλη Χατζημιχαήλ και το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου του Δήμου Παραλιμνίου «ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ».
Οι φιλοξενούμενοι την πρώτη μέρα 15-10-2010 της παραμονής τους, παρακολούθησαν την εκδήλωση «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Τη δεύτερη μέρα μαζί με μέλη της Ε.Π.Μ. παραβρέθηκαν στην επίσημη Δοξολογία, παρήλασαν οι δύο σύλλογοι μαζί και το απόγευμα συμμετείχαν σε χορευτική εκδήλωση του Δήμου Κατερίνης. Το βράδυ της ίδιας μέρας στο Ξενοδοχείο «GRANT PLATON» τα μουσικά σχήματα των δύο συλλόγων χάρισαν μια αξέχαστη Ελληνοκυπριακή βραδιά στους παρευρισκόμενους.
Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου, το Μετόχι του Αγίου Διονυσίου, το πανέμορφο Λιτόχωρο και την πόλη της Κατερίνης.
Γενικά μικροί και μεγάλοι αναχώρησαν από την Κατερίνη με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την ευχή να συνεχιστούν αυτού του είδους οι ανταλλαγές οι οποίες να επεκταθούν και σε άλλους τομείς.