Nea_1Το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης βραβεύτηκε το Σάββατο 8 Μαϊου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο χώρο της ΕΣΗΕΑ στις 10.30 π.μ.

Στο 17ο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων που διοργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το Λύκειο της πόλης μας κατάφερε να αποσπάσει το 1ο Ειδικό Βραβείο για τους Πρόσφυγες που φέτος διοργάνωσε η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ του ΟΗΕ. Η δημοσιογραφική ομάδα παρέλαβε το βραβείο με ιδιαίτερη χαρά αποδεικνύοντας ότι τα νέα παιδιά, όταν θέτουν στόχους μπορούν να τους πετύχουν. Εκεί υποσχέθηκαν επίσης ότι θα παλέψουν για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς διακρίσεις όπου η διαφορετικότητα δε θα συνοδεύεται από περιθωριοποίηση και απόρριψη.

Στην απονομή παραβρέθηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, η Υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου,  διακεκριμένοι δημοσιογράφοι καθώς και μαθητές-ρεπόρτερς από όλα τα σημεία της Ελλάδας και Κύπρου. Τη δημοσιογραφική ομάδα συνόδευσαν οι συντονίστριες καθηγήτριες που αποτελούν την ψυχή του μαθητικού εντύπου «Πεμπτουσία εν τύπω» Ντίνα Καρπούζα, Τζένη Μεταξιώτη και Ιωάννα Πεσερίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα laptop παραδόθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα καθώς και όλη η σειρά της εγκυκλοπαίδειας Papyrus Larousse.