ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑ 79-72

Ιστορικές στιγμές για το μπάσκετ της Πιερίας


Μεγάλες και ιστορικές στιγμές για την μπασκετική και όχι μόνο Πιερία, που πανηγυρίζει την άνοδο του Πιερικού Αρχέλαου στην Α2 κατηγορία της χώρας μας. Η ομάδα της περιοχής κατάφερε σε δυο χρόνια να ανέβει τρεις κατηγορίες και από το επίπεδο της περιφερειακής Γ΄ Εθνικής, να φτάσει στην δεύτερη τη τάξη μεγαλύτερη κατηγορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Η νίκη επί της Αναγέννησης Φλόγας, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα, που ακόμη όμως δεν ολοκληρώθηκε αφού εκκρεμεί η φιέστα της ανόδου που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία αγωνιστική στην Κατερίνη, με την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Μαντουλίδη στις 30 Μαρτίου. Η συνένωση του 2008, αποδείχθηκε ιστορικής σημασίας κίνηση, με τα δυο ισχυρότερα σωματεία της περιοχής μας να ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγχρόνως το ίδιο το άθλημα. -Ζούμε δύσκολες στιγμές στη χώρα μας,- είπαν Απόστολος Πόδας και Δημήτρης Γαλάνης. Θα το κλέψω από τους δυο άντρες επειδή θα συμφωνήσω μαζί τους, όπως θα συμφωνήσω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της Πανελλήνιας ύφεσης σε όλους τους τομείς ανάπτυξης, εμείς έχουμε την δική μας ομάδα εδώ στην Κατερίνη, στην Πιερία των Θεών του Ολύμπου, να μας δένει, να μας φέρνει κοντά τον έναν με τον άλλο και να υπενθυμίζει σε όλους μας ότι υπάρχει ανάπτυξη και αλληλοβοήθεια εκεί που το όνειρο είναι κοινός στόχος, με την ελπίδα να δίνει νόημα και δύναμη στην καθημερινή προσπάθεια και το ταξίδι, το πανέμορφο εδώ και δυο χρόνια ταξίδι, να έχει και έναν θαυμάσιο προορισμό.

Ψυχική ανάταση λοιπόν σε όλους τους Πιερείς, που βλέπουν το μπασκετικό καμάρι τους να βαδίζει σε δρόμους επιτυχιών και δικαίωσης. Το έχουν ανάγκη αυτό ο Απόστολος Πόδας, ο Μόσχος Γυαλένιος και η όμορφη παρέα τους. Το έχουμε ανάγκη όλοι μας. Στην Πιερία των Θεών του Ολύμπου, στον ευλογημένο αυτό τόπο, λείπει πλέον μόνο το σπίτι που θα στεγάσει το πετυχημένο εγχείρημα των απανταχού Πιεριαίων. Ένα νέο σπίτι, αντάξιο των προσδοκιών, των κατηγοριών και κατοίκων αυτής της περιοχής. Δε μπορεί να πηγαίνει σε όλα το πετυχημένο αυτό κομμάτι μπροστά και να φρενάρεται από την ανυπαρξία του γενικού απαξιωμένου πολιτικού συστήματος. Και βέβαια πώς να μην είναι η πολιτική(οί) μας απαξιωμένη, όταν μόνιμα εισπράττουν τόσα πολλά από εμάς και μας προσφέρουν ελάχιστα έως τίποτα. Με τα νέα μέτρα, ανακοινώθηκε ότι δε θα δοθούν από το κράτος χρήματα για τα αθλητικά έργα. Πεθαίνει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στη χώρα μας. Φροντίζουν γι αυτό όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι που καταλαμβάνουν θέσεις νευραλγικές σε δύσκολους για την Ελλάδα καιρούς, χωρίς να έχουν καμία σχέση με το αξίωμά τους. Εμείς και πάλι θα φωνάξουμε με μια φωνή, σα μια πόλη 70.000 ψυχών. Νέο κλειστό στην Κατερίνη. Από όποιον χώρο πολιτικά κι αν προερχόμαστε να δώσουμε το μήνυμα της ενότητας και της δημιουργίας στους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών. Για την Κατερίνη μας που αξίζει κάτι καλύτερο. Για τα παιδιά μας που πρέπει να ζήσουν καλύτερα από εμάς. Για την Πιερία μας, την Πιερία των Θεών του Ολύμπου.

Διαιτητές: Καλούτσας – Φακίτσας

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 46-38, 65-59, 79-72

ΠΙΕΡΙΚΟΣ AΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Μητσάκης 15 (2), Μόρφης 6, Παπαμιχαήλ 2, Δάμαλης, Ράπτης, Γκογκίδης 8 (2), Γκέρος 2, Ροδοστόγλου 24 (3),

Ψαρόπουλος 3 (1), Τσουκ 19.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ (Μπαξεβάνης): Καλαμπάκας, Ονάσογλου 2, Γαλανίδης 6 (1), Ζώτος 3 (1), Γεωργούλας 7 (1), Κοθράς 19 (4), Ζαρογιάννης 15, Σπυρόπουλος 14 (1), Καρυπίδης 6 (1).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πιερικός Αρχέλαος-Αναγέννηση Φλόγα 79-72

Δούκας – Μ. Αλέξανδρος 94-80

Μαντουλίδης – Αγία Παρασκευή 81-63

ΑΕΚ Άργους – Κεραυνός Αιγίου 73-71

Απόλλων Καλ. – ΜΕΝΤ 81-70

Κομοτηνή – Απόλλων Π. 73-65

Αίας Εύοσμου – Πανελευσινιακός 66-68

Λαύριο – Πανερυθραϊκός 72-61

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Πανελευσινιακός 50

2.Λαύριο 50

3.Πιερικός Αρχέλαος 48

4.Πανερυθραϊκός 45

5.Απόλλων Π. 43

6.ΑΕΚ Άργους 43,

7.Απόλλων Κ. 42

8.Αίας Εύοσμου 40

9.Δούκας 40

10.Αναγέννηση 37

11.ΜΕΝΤ 36

12.Μ. Αλέξανδρος 35

13.Αγ. Παρασκευή 35

14.Κομοτηνή 35

15.Κεραυνός 34

16.Μαντουλίδης 34.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ(16/5)

Κεραυνός Αιγ.– Πιερικός Αρχέλαος

Αναγέννηση – Μαντουλίδης

Πανερυθραϊκός – ΑΕΚ Αργους

Αγ. Παρασκευή – Δούκας, Μ

Αλέξανδρος – Απόλλων Κ.

ΜΕΝΤ – Κομοτηνή

Απόλλων Π. – Αίας Εύοσμου

Πανελευσινιακός – Λαύριο.