PIERIKOSΚαι τώρα play-offs

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0

 

Ο Πιερικός έμεινε όρθιος στο νησί των Φαιάκων απέναντι στη γηπεδούχο Κέρκυρα και κέρδισε έτσι το δικαίωμα της συμμετοχής στα play-offs ανόδου της φετινής περιόδου. Οι Κατερινιώτες θα μπούνε χωρίς βαθμούς στη διαδικασία, με τον ΟΦΗ να έχει αρχικά τρεις, Εθνικό Πειραιώς και Πανσερραϊκό από έναν. Αυτό βέβαια δε λέει τίποτα μιας και με μια εντός έδρας νίκη ή ακόμη καλύτερα εκτός, έρχεσαι απευθείας στα ίσια με τους αντίπαλους διεκδικητές. Είναι σίγουρα δύσκολα τα πράγματα αλλά έτσι ήταν φέτος όλη η χρονιά όπως εξελίχθηκε, με τους μελανόλευκους να αποδεικνύουν τελικά ότι μπορούν και στα δύσκολα. Τέσσερις ομάδες λοιπόν, εκ των οποίων μια και αυτή της Πιερίας, για να δούμε ποια θα είναι η 3η της παρέας που θα ανέβει στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας μας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο κόσμος της περιοχής μας, θα αντιληφθεί τη σημασία της προσπάθειας της ομάδας για να σώσει τη παρτίδα φέτος μέσα από τη διαδικασία των play-offs, και θα σταθεί στο πλευρό του ιστορικού συλλόγου της Πιερίας. Το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τους Κερκυραίους δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, μιας και ήταν χωρίς πολλές φάσεις, χωρίς γκολ και σε ένα γήπεδο που δε θύμιζε με τίποτα ομάδα που έκανε φιέστα για την άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία. Λίγος κόσμος στο νησί των Φαιάκων, μιας και οι περισσότεροι από τους φιλάθλους προφανώς προτίμησαν τις παραλίες της περιοχής από την συνάντηση που έλαβε χώρα. Σε μια από  σημαντικότερες ευκαιρίες, ο Πέντα εκτέλεσε κόρνερ στο 13΄ ο Τασίδης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι για να πιάσει νέα κεφαλιά ο Ρέγες, και να διώξει πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Λαμπρόπουλος σε κόρνερ.

Στο 16΄ σέντρα του Γκουστάβο από δεξιά, ο Γιαννιτσανάκης τροφοδότησε τον Τσίγκα ο οποίος καθυστέρησε και κόπηκε από τον Τασίδη. Καλή φάση για τον Πιερικό στο 33΄ όταν ο Ρέγες σέντραρε από δεξιά και ο Πέντα έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση και στο ύψος της μικρής περιοχής. Η μπάλα όμως κόντραρε στο σώμα του Μακρυδημήτρη και απομακρύνθηκε. Στο 39΄ ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον  Μπερνς να μεταβιβάζει έξοχα την μπάλα στον Γιαννιτσανάκη, ο οποίος μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Εξουζίδης προ του Τσίγκα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 68΄δυνατό σουτ του Μπερνς μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε σώματα, ο Γιαννιτσανάκης έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γουμάγια. Στο 79΄ καλή ενέργεια του Μπερνς, που μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 75΄ καλό σουτ του Γιαννιτσανάκη, από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ. Ο τερματοφύλακας του Πιερικού κράτησε για μια ακόμη φορά φέτος την εστία του ανέπαφη, όταν στο 82΄ ο Μπερνς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά από εξαιρετική ασίστ του Γιαννιτσανάκη, έκανε το σουτ, ο Γουμάγιας όμως ως φύλακας άγγελος του φετινού Πιερικού, απομάκρυνε εντυπωσιακά την μπάλα. Στα θετικά της αναμέτρησης για τον Πιερικό, εκτός από τον πολυτιμότατο όπως εξελίχθηκε η κατάσταση βαθμό, καταγράφεται η συμμετοχή του νεαρού Δημήτρη Τόσκα που πήρε χρόνο συμμετοχής και στα αρνητικά οι 4 κίτρινες κάρτες που για ακόμα μια φορά δέχθηκαν οι μελανόλευκοι ποδοσφαιριστές.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευ. Μήτση (Πειραιά)

ΒΟΗΘΟΙ: Γ. Παπανδριόπουλος (Πειραιά), Ι. Κοντιζάς (Πειραιά)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τασίδης, Κοντέων, Πλάτανος, Θάνος

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Βενέτης, Κολοτούρος, Λαμπρόπουλος (48′ Ρεπερνέ), Μπερνς, Λουρένσο (74′ Μπουτζίκος), Τσίγκας, Μακρυδημήτρης (58′ Παρασκευαΐδης), Γιαννιτσανάκης.

 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Εξουζίδης, Πλάτανος, Κοντέων, Ρέγες (65′ Τόσκας), Θάνος, Χατζηζήσης, Τασίδης, Πέντα (81′ Παστός), Ολγκίν (90’+ Γκουγκουλιάς), Μαρτίνεζ.

 

Την Τετάρτη η κλήρωση

Την Τετάρτη θα γίνει η κλήρωση για την σειρά των αγώνων των play-offs. Οι τέσσερις ομάδες θα αναμετρηθούν σε διπλές συναντήσεις ενός μίνι πρωταθλήματος και αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη των παιχνιδιών αυτών που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 23/5 και θα ολοκληρωθούν Τετάρτη 9/6. Οι αγώνες θα γίνονται Κυριακές και Τετάρτες εναλλάξ. Η βαθμολογία με την οποία θα μπουν οι ομάδες στη Διαδικασία είναι ως εξής: ΟΦΗ 3, Εθνικός Πειραιά 1, Πανσερραϊκός 1 και Πιερικός 0 βαθμούς. Στη διαδικασία των  play-out θα μπουν οι ομάδες Θρασύβουλος, Δόξα
Δράμας, Ιωνικός και Ρόδος. Εδώ η τελευταία ομάδα του μινι πρωταθλήματος θα ακολουθήσει Καλαμάτα και Αιγάλεω στη Γ εθνική κατηγορία.

 

Δηλώσεις ποδοσφαιριστών

Δημήτρης Τόσκας (ποδοσφαιριστής Πιερικού): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κέρκυρας για τη δίκαιη άνοδό της. Ήταν από τις καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα και άξια ανέβηκε. Παίξαμε ένα δύσκολο παιγνίδι απέναντι στην Κέρκυρα, πήραμε το θετικό αποτέλεσμα που μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την άνοδό μας στα πλέι-οφ».

 

Διονύσης Μακρυδημήτρης (ποδοσφαιριστής ΑΟ Κέρκυρας): «Ολοκληρώσαμε μια επιτυχημένη χρονιά, κερδίζοντας την άνοδό μας στη Σούπερ Λιγκ. Σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν παρουσιάσαμε ένα ιδιαίτερα ισχυρό πρόσωπο και σε γενικές γραμμές δεν κινδυνέψαμε ποτέ να φύγουμε από τις δυο πρώτες θέσεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και πολύ ευτυχισμένοι».

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΦΗ-Δόξα Δράμας  2-0

Παναιτωλικός-Ηλιούπολη  4-1

Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας Ρ.  1-0

Κέρκυρα-Πιερικός  0-0

Αιγάλεω-Αγροτικός Αστέρας  0-2

Εθνικός Πειρ.-Ολυμπιακός Β.  2-1

Καρδίτσα-Καλαμάτα  2-0

Ρόδος-Ιωνικός  1-2

Θρασύβουλος-Πανσερραϊκός  0-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική)

1.Ολυμπιακός Β.        68

2.Κέρκυρα                  63

3.ΟΦΗ                        62

4.Εθνικός Πειραιώς    53

5.Πανσερραϊκός          52

6.Πιερικός                   50

7.Παναιτωλικός           50

8.Διαγόρας Ρόδου       48

9.Ηλιούπολη               46

10.Αγροτικός Αστ.      45

11.Εθνικός Αστέρας   45

12.Καρδίτσα               44

13.Θρασύβουλος        41

14.Δόξα Δράμας         40

15.Ιωνικός                   39

16.Ρόδος                     34

17.Καλαμάτα              28

18.Αιγάλεω                 21