Την πρόσληψη 37 Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ιδιώτες αλλά και όσοι αστυνομικοί επιθυμούν να μεταταχθούν στην κατηγορία Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων. Στην Ελληνική Αστυνομία θα τοποθετηθούν 37 οικονομικοί με βαθμό Υπαστυμόνου Α΄ και ο αριθμός των θέσεων κατά ειδικότητα έχει ως εξής: 15 φοροτεχνικών εφαρμογών, 16 τραπεζικών εφαρμογών και 6 οικονομικών υγείας.

Οι τίτλοι σπουδών και τα όρια ηλικίας

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής. Ειδικότερα: 1) για την ειδικότητα φοροτεχνικών εφαρμογών απαιτείται ως βασικός τίτλος σπουδών, πτυχίο Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και μεταπτυχιακός τίτλος με αντικείμενο τη φορολογία και ελεγκτική ή τη λογιστική ή τη χρηματοοικονομική, 2) για την ειδικότητα τραπεζικών εφαρμογών απαιτείται ως βασικός τίτλος σπουδών, πτυχίο Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και μεταπτυχιακός τίτλος με αντικείμενο την τραπεζική ή τη λογιστική ή τη χρηματοοικονομική, 3) για την ειδικότητα οικονομικών υγείας γίνεται δεκτό ως βασικός τίτλος σπουδών πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος, απαιτείται όμως, και μεταπτυχιακός τίτλος αντίστοιχος της ειδικότητας. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν την αγγλική ή γαλλική ή γερμανική ή ιταλική γλώσσα.
Ως πρόσθετα προσόντα θεωρούνται οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών (διδακτορικό ή Μaster) ανάλογα με την κατηγορία και την ειδικότητα των υποψηφίων, οι επιστημονικές μελέτες, έρευνες ή εργασίες, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά έντυπα σε τομείς της ειδικότητάς τους, η προϋπηρεσία στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα σε τομείς της προκηρυσσόμενης ειδικότητας και το πτυχίο δεύτερης ξένης γλώσσας (αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής).
Οι ιδιώτες (άνδρες- γυναίκες) θα πρέπει να έχουν ηλικία έως 32 ετών, ενώ η ηλικία των αστυνομικών γενικών καθηκόντων (ανδρών- γυναικών) δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40ό έτος. Οι όροι συμμετοχής για τους Αστυνομικούς
Οι αστυνομικοί γενικών καθηκόντων θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον πέντε έτη πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα, να μην τελούν σε διαθεσιμότητα για λόγους πειθαρχίας, να μην έχουν παραπεμφθεί ενώπιον Πειθαρχικού Συμβουλίου, να μην έχουν κριθεί κατά την τελευταία κρίση δυσμενώς από το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεων και να έχουν αξιολογηθεί κατά την τελευταία τριετία, με γενικό χαρακτηρισμό ως εξαίρετοι και στα επί μέρους ουσιαστικά προσόντα να έχουν τουλάχιστον βαθμό εννέα.

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής τους, ενώ οι αστυνομικοί γενικών καθηκόντων πρέπει να τις υποβάλλουν στην Υπηρεσία όπου υπηρετούν. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.  Οι ιδιώτες υποψήφιοι που θα περιλαμβάνονται στον τελικό πίνακα επιτυχόντων θα περάσουν από ψυχοτεχνική δοκιμασία και υγειονομική εξέταση.
Η αναλυτική προκήρυξη δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr.