Ο  βαθμός πολιτισμού μιας  Κοινωνίας φαίνεται από την αποδοχή στη διαφορετικότητα και από τις ευκαιρίες που δίνει στα μέλη της για συμμετοχή και πρόοδο έχοντας τις πόρτες της ζωής και της δημιουργίας ανοιχτές.   Έτσι το Κέντρο  Ημέρας [ Κ.Η.]  “4 Εποχές’’ του ΨΝΠΟ όργανωσε  έκθεση έργων τέχνης των μελών του απο 24-6 μέχρι 27-6-2010, στον Εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης.
Ο  χώρος ήταν γεμάτος με όμορφα εκθέματα δημιουργικής απασχόλησης όπου κανείς μπορούσε να δει  μέσα  από τα έργα την εξωτερίκευση  συναισθημάτων αλλά και την αναζήτηση επικοινωνίας των δημιουργών  με τους συνανθρώπους τους.       
Μέσα σ΄ ένα όμορφο διαμορφωμένο χώρο, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 24-6-2010, τα εγκαίνια της έκθεσης αυτής.  Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτης μας Αρχιμαντρίτης κ. Οικονόμου, ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γ.Παπαστεργίου, ο Αντινομάρχης κ. Χριστογιάννης, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Θ.Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του ΨΝΠΟ κ. Εμμ. Κοσμαδάκης με την οικογένειά του, ο Αναπλ/τής Δ/τής κ. Δημ Τζήκας με τη σύζυγό του, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΨΝΠΟ Νευρολόγος κ. Π.Μπερεδήμας, ο  Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΨΝΠΟ οδοντίατρος κ. Ι.Ιωάννου και αρκετός κόσμος.  Την εκδήλωση άνοιξε ο  επιστημονικά υπεύθυνος του Κ.Η. κ. Δ.Μπέης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων είπε: Σας καλωσορίζω σ’ αυτόν τον χώρο όπου αποτελεί την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια.
Προσπάθεια με την οποία θέλουμε   να γνωστοποιήσουμε τον χώρο του Κ.Η. “4 Εποχές’’ στη Κοινωνία της Πιερίας, συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις, συνδιοργανώσεις με άλλους συλλόγους και  με άλλους φορείς.  Σήμερα είναι η πρώτη φορά που τολμούμε να  έρθουμε εδώ μόνοι μας και να εκθέσουμε τα έργα δημιουργικής απασχόλησης που έχουν κατασκευάσει τα μέλη του Κ.Η.
Τα μέλη τα οποία σε καθημερινή βάση έρχονται στα εργαστήρια του Κ.Η. [ Εθν. Αντιοστάσεως 51] και συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες, εκφράζονται, δημιουργούν, συμμετέχουν καθημερινά, παράγοντας αυτά τα έργα που βλέπετε.  Σ’ αυτόν τον χώρο φιλοξενούμε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποια ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Είναι άτομα που διαβιούν στην Κοινότητα με τις οικογένειές τους και έρχονται εκεί  μέσα σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον  να ανταλλάξουν απόψεις, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να αξιοποιηθούν  δεξιότητες και ικανότητες που έχουν.   
Το μεγαλύτερο εμπόδιο τόνισε ο κ. Μπέης, για μα που προσπαθούμε στη Κοινοτική Ψυχιατρική, είναι το στίγμα. Αυτό προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να το μειώσουμε και ζητάμε τη βοήθεια σας.  Σας  ευχαριστώ.
Ευχαριστώ  και όλους εσάς που τιμάται με τη παρουσία σας την προσπάθεια των ανθρώπων μας.   Χαιρετισμό απηύθυναν  ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ο Νομάρχης Πιερίας, ο Διοικητής και ο Αναπλ/τής Δ/τής του ΨΝΠΟ. Πολύ θετική ήταν η ανταπόκριση  των επισκεπτών για τα εκθέματα, που  φάνηκε καθαρά από τον μεγάλο αριθμό  έργων που  πουλήθηκαν σε συμπολίτες μας.