simaiaΠραγματοποιήθηκε η εκδήλωση
ανάρτησης της γαλάζιας σημαίας

Από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, παρουσία πλήθους κόσμου έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε μία πολύ όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής.  Όπως είναι γνωστό, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, αφού έκρινε ότι στην Ολυμπιακή Ακτή πληρούνται οι προϋποθέσεις, προκειμένου αυτή να χαρακτηριστεί ασφαλής και καθαρή για τους λουόμενους, απένειμε τη Γαλάζια Σημαία. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, με συνδιοργανωτή, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής Κατερίνης.

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά η συγκεκριμένη παραλία εξασφάλισε τη γαλάζια σημαία, εμφανίσθηκε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Ειδικότερα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η γαλάζια σημαία είναι η επιβράβευση για την ποιότητα των υπηρεσιών, την καθαρότητα τόσο της ακτής, όσο και της θάλασσάς μας. Σε αυτή την πραγματικά  όμορφη παραλία κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τη διατηρούμε καθαρή και προσβάσιμη για όλο τον κόσμο».

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου σημείωσε: «Η απονομή της γαλάζιας σημαίας είναι το αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος μας, για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου σε υψηλά επίπεδα και την εξασφάλιση προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών ενός καθαρού και φροντισμένου περιβάλλοντος».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης, o Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, εκπρόσωποι βουλευτών, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, ο Πρόεδρος(Ιωάννης Χαρίσης) και τα μέλη  του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής.


ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης  πρωταγωνίστησε το σχήμα «ΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», ενώ παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.