Την Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει ο Πιερικός στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας, που θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου στο Ελατοχώρι, τοποθεσία όπου αμφότερες οι ομάδες θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Οι «μελανόλευκοι» θα βρίσκονται εκεί από 19 ως 30 του Ιουλίου και ακολούθως θα επιστρέψουν στην Κατερίνη για τη συνέχεια των προπονήσεων. είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν τέσσερα φιλικά παιχνίδια με ομάδες Super League και Β’ Εθνικής, που θα δώσουν την ευκαιρία στο Γιώργο Χατζάρα να «μοντάρει» όπως επιθυμεί τους Κατερινιώτες.

Συγκεκριμένα, στις 7 Αυγούστου ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις 13 θα παίξει με την Λάρισα, στις 18 θα φιλοξενήσει τη Βέροια, στις 21 θα αγωνιστεί επίσης εντός έδρας με τον Ηρακλή ενώ στις 29 θα παίξει στη γειτονική Βέροια με την ομώνυμη ομάδα στην…ρεβάνς του φιλικού τεστ της Κατερίνης.
Εκτός από τα παραπάνω παιχνίδια, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα «κλειστούν» κι άλλες φιλικές αναμετρήσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Εκτός των άλλων η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Εργαστήριο Αθλητιατρικής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ για τη διενέργεια των απαραίτητων ετήσιων ιατρικών εξετάσεων στο σύνολο των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.
Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος των ποδοσφαιριστών πραγματοποιείται υπό τη διεύθυνση του καθηγητή αθλητιατρικής ΑΠΘ κ. Αστέριου Δεληγιάννη στις νέες εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής στη Θέρμη (έναντι οικισμού Λήδα-Μαρία).